Je huis laten taxeren?

Wat is het doel van een taxatie?

Een taxatie van je huis of appartement kan verschillende redenen hebben. Het doel is dus niet altijd hetzelfde. Bij een taxatie wordt de actuele marktwaarde van je woning bepaald. Deze waarde is onder meer gebaseerd op de staat van het huis, de tuin, de omgeving, voorzieningen in de wijk en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

ECHT Makelaars & Taxateurs is gespecialiseerd in het taxeren van huizen in omgeving Alkmaar. De meeste taxaties bij ons zijn voor het aanvragen van een hypotheek bij het aankopen van een nieuw huis of appartement. Daarnaast krijgen we ook met grote regelmaat aanvragen in verband met het oversluiten of aanpassen van de hypotheek. Hieronder vertellen we je meer over de verschillende redenen voor een taxatie.

Onze taxatierapporten zijn voor ieder doel geschikt. Onze taxateurs zijn ingeschreven bij het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) en zijn geheel onafhankelijk.

Onze taxatierapporten worden geaccepteerd door alle financiële instellingen

Taxatie bij het kopen van een huis

Wanneer je een huis gaat kopen en een hypotheek wil aanvragen vraagt de hypotheekverstrekker om een taxatierapport. Hiermee kunnen zij vaststellen wat de waarde van het huis is ten opzichte van de aangevraagde hypotheekwaarde.

Taxatie voor het oversluiten van de hypotheek
Betaal je een hoge hypotheekrente dan kan het voordelig zijn om je hypotheek over te sluiten. Dit kan je zomaar honderden euro’s per jaar schelen. De nieuwe hypotheekverstrekker wil dan een taxatierapport om de waarde van de woning te weten in relatie tot de hypotheek.

Taxatie voor nieuwbouw

Heb je een bouwkavel gekocht en wil je een hypotheek aanvragen voor de kavel en de bouwkosten van het nieuwe huis? Aan de hand van het bouwplan, bouwtekeningen en het bestek doen wij een nauwkeurige taxatie van de marktwaarde na oplevering. Dit wordt ook wel een nieuwbouwtaxatie genoemd.

Taxatie voor een verbouwing

Wil je je huis gaan verbouwen, bijvoorbeeld met een nieuwe keuken, badkamer, aanbouw of dakkapel? Dan kun je hier wellicht je hypotheek voor verhogen. Vaak heb je dan een taxatierapport nodig met de marktwaarde voor en na de verbouwing. Aan de hand van je plannen, offertes, tekeningen en verbouwingsspecificatie kunnen wij hiervan een betrouwbare waardering maken.

Taxatie voor bezwaar tegen WOZ-waarde

Meestal ontvang je jaarlijks in het eerste kwartaal de WOZ-beschikking. Hierin staat welke waarde de gemeente toekent aan jouw woning. Wanneer je het oneens bent met de woningwaarde kun je hiertegen in bezwaar gaan. Om dit bezwaar te onderbouwen heb je een taxatierapport nodig.

Taxatie bij echtscheiding

Als je gaat scheiden wil je de zaken ook financieel prettig afronden. Met een onafhankelijk taxatierapport weet je de huidige woningwaarde en kun je dit gebruiken voor de verdere afwikkeling. Dit is zeker nodig als een van beide partners in het huis blijft wonen en de ander moet uitkopen.

Taxatie bij verkoopbeslissing?

Een taxatie geeft een onderbouwd beeld van de werkelijke waarde van je huis. Zo kun je beter beslissen of je je huis wel of niet gaat verkopen. Echter, meestal heb je aan een waardebepaling al voldoende. Hierbij komt een van onze makelaars langs om, op basis van onze ervaring en kennis van de actuele woningmarkt, een reële verkoopprijs van je woning te bepalen. Interesse? Vraag dan een gratis waardebepaling bij ons aan.

Soorten taxaties

Huis taxeren in Alkmaar?

Over ECHT Makelaars & Taxateurs

Onze taxatierapporten zijn altijd gevalideerd door het NWWI: het Nederlands Woning Waarde Instituut. Zij keuren taxatierapporten van aangesloten taxateurs en zien erop toe dat elke taxatie uniform, volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Dit resulteert in heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. ECHT Makelaars voldoet aan de NWWI kwaliteitseisen.

Wij mogen woningen taxeren in een straal van 20 kilometer rondom Alkmaar. We zijn dus onder meer actief in de volgende plaatsen:
Alkmaar
Heiloo
Castricum
Limmen
Egmond
Sint Pancras
Bergen(nh)
Schoorl
Heerhugowaard
Stompetoren
Oterleek
Broek op Langedijk
Noord-Scharwoude
Zuid-Scharwoude

Waar mogen wij taxeren?
TOP