Welke soorten taxaties zijn er?

Hieronder vertellen wij jou welke soorten taxaties er zijn.

Taxatie bij het kopen van een woning

Wanneer je een woning gaat kopen en daarvoor een hypotheek gaat aanvragen. Dan vraagt de bank, of financiële instelling in de meeste gevallen om een taxatierapport. Dit taxatierapport is nodig om te bepalen wat de waarden is van het woning in relatie tot de aan te vragen hypotheek.

Taxatie voor het oversluiten van jouw hypotheek

Het is soms voordelig om jouw hypotheek over te sluiten wanneer je een hoge hypotheekrente betaalt. Dit kan zomaar honderden euro’s per jaar opleveren. Voor het oversluiten van je hypotheek heeft jouw bank of financiële instelling wel een taxatierapport nodig. Jouw bank of financiële instelling wil weten wat de getaxeerde waarde is van de woning.

Taxatie voor een verkoopbeslissing

Door middel van een taxatie krijg je een beter beeld van de werkelijke waarde van je woning. En kun je beter onderbouwd beslissen of je je woning wel of niet gaat verkopen. Een waardebepaling is iets anders dan een taxatie en hier zal ook geen onderbouwd rapport van worden gemaakt. Wil je je woning verkopen dan kan dit ook al voldoende zijn. Klik hier om een waardebepaling aan te vragen.

 

"Onze taxaties worden geaccepteerd door alle financiële instellingen"

Taxatie van nieuwbouw vanaf tekening

Heb je een bouwkavel gekocht en wil je een hypotheek aanvragen voor de kavel en de kosten voor het bouwen van het nieuwe woning? Ook dan kun je bij ons terecht. We zullen dan aan de hand van het bouwplan, de bouwtekeningen en het bestek een nauwkeurige waardering doen van de marktwaarde na oplevering. Dit wordt ook wel een nieuwbouwtaxatie genoemd.

Taxatie voor een verbouwing van je woning

Wil je je woning gaan verbouwen? Bijvoorbeeld een nieuwe keuken, nieuwe badkamer, aanbouw of dakkapel? Dan kun je hier wellicht je hypotheek voor verhogen. Waar dan vaak om gevraagd wordt is een taxatierapport met een marktwaarde voor, en na verbouwing. Aan de hand van je plannen, offertes, tekeningen en een verbouwingsspecificatie kunnen we hier een nauwkeurige waardering van doen.

Taxatie voor bezwaar maken op de WOZ-waarde

Meestal ontvang je in het eerste kwartaal het jaar de WOZ-beschikking. WOZ staat voor Wet op de Onroerende Zaken. Deze ontvang je als je eigenaar bent van een woning. Wanneer je niet eens bent met de hoogte van de WOZ-aanslag kun je in bezwaar gaan. Om dit bezwaar goed te onderbouwen kun je een taxatierapport te overhandigen.

Taxatie bij echtscheiding

Mocht je in de situatie komen dat je gaat scheiden wil je dit natuurlijk goed afwikkelen. Met een onafhankelijke taxatie weet je beide de werkelijke marktwaarde van het woning en kun je deze gebruiken voor de verder afwikkeling. Dit kan ook nodig zijn wanneer een van de twee in de woning blijft wonen en de ander uitkoopt.

NWWI taxatie

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aanmelden. ECHT Makelaars & Taxateurs voldoet aan deze kwaliteitseisen.

 

"Onze taxaties zijn NWWI gevalideerd"

Waar mogen wij taxeren?

ECHT Makelaars & Taxateurs mag taxatierapporten leveren in een straal van 20 kilometer rondom Alkmaar. Daaronder vallen o.a. de volgende woonplaatsen:

"Wij taxeren in een straal van 20km"
TOP