Bekijk de foto van: Oudegracht 214 , 1811 CR in Alkmaar - Echt Makelaars & Taxateurs
Verkocht

Oudegracht 214 B Alkmaar

€ 750.000 k.k.

9.2 Verkoop

9.8 Aankoop

Alle beoordelingen

"Jaren ervaring maar net voor zichzelf begonnen. Hebben een duidelijke visie en doel en maken dat ECHT volledig waar ! ECHT een aanrader, weg met de stoffige makelaars, tijd voor een ECHT frisse wind. THNX mannen ! We zijn ECHT onder de indruk van jullie manier van werken! "

Dhr. Wierdsma

Kenmerken Oudegracht 214 B Alkmaar
Soort Woonhuis
Type Grachtenpand
Subtype Tussenwoning
Bouwjaar 1889
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging Aan vaarwater, Aan water, In centrum
Aant. slaapkamers 4 Slaapkamers
Aantal Badkamers 1
Perceeloppervlakte 230 m2
Inhoud 1569 m3
Woonoppervlakte 367 m2
Aantal kamers 6 Kamers
 
Prijs € 750.000 k.k.
Oplevering In overleg
Status Verkocht
Bijzonderheden Beschermd stads- of dorpsgezicht, Gedeeltelijk gestoffeerd, Monument, Monumentaal pand
Energielabel Niet beschikbaar
Voorzieningen Natuurlijke ventilatie, Rookkanaal, Tv kabel
Kwaliteit Normaal
Onderhoud binnen Redelijk
Onderhoud buiten Redelijk
Verwarming C.v.-ketel
Warm water C.v.-ketel
C.V.-ketel type 2x CV ketel aanwezig, 2000, eigendom
Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas
 
Buitenruimte Achtertuin
Ligging tuin Noordoost
Oppervlakte 66 m2
Garage Geen garage
Schuur / berging Vrijstaand steen, 23 m2
Woonstijlen Centrum Alkmaar
1/1
Toon meer
Transparant box sizer image Bekijk de foto van: Oudegracht 214 B, Alkmaar - Echt Makelaars & Taxateurs
Foto's

Ben je op zoek naar ECHT iets bijzonders? Kom dan kijken bij dit iconische rijksmonument gelegen op een fantastische plek aan de Oudegracht. Al slenterend langs de gracht blijven vele even stilstaan om dit pand te fotograferen en de geweldige gevel goed op te nemen. Veel centraler dan dit kan je niet wonen in Alkmaar met alle voorzieningen letterlijk om de hoek. Zelden dat een voormalig klooster als dit op de markt komt. Momenteel is de begane grond in gebruik als woonruimte met een woonkeuken aan de voorzijde, toilet en badkamer in het midden en in de voormalige eetzaal een woonkamer met openslaande deuren naar de tuin. De kapel op de eerste verdieping is door de huidige eigenaar opgedeeld maar heeft alles in haar om je fantasie de vrije loop te laten, door dit open te breken en iets waanzinnigs te creëren. Gebrandschilderde glas-in-lood ramen, gemetselde gewelven en bijzondere hoogtes bieden je de mogelijkheid om hier een werkelijk unieke en zeer bijzondere woning van te maken. Maar wellicht heb je andere ideeën of zie je een combinatie van wonen en werken? Maak dan nu een afspraak voor een bezichtiging en kom ontdekken wat er allemaal kan! Er is hier zoveel mogelijk.

Gedeeltelijke monumentale omschrijving:
Klooster met kapel in neogotische trant uit 1889 met uitbreiding in dezelfde trant uit 1925 naar ontwerp van het Amersfoortse architectenbureau H. Kroes en Zn. Het zusterhuis werd gebouwd in opdracht van de Onze Lieve Vrouwe Stichting te Amersfoort als uitbreiding van een bestaand klooster dat gevestigd was in het naastgelegen 18de-eeuwse voormalige woonhuis Oudegracht 218. De achtergevel van dit voormalige woonhuis is bij de verbouwing in 1925 opgehoogd met één bouwlaag en de verdiepingen zijn voorzien van nieuwe vensters.het zusterhuis is onderdeel van de gesloten gevelwand langs de noordzijde van de Oudegracht in het centrum van Alkmaar.

Het klooster met kapel uit 1889/1925 is van algemeen belang vanwege de architectuur- en cultuurhistorische waarde als representatief voorbeeld van een stedelijk kloostergebouw in neogotische trant, kenmerkend voor het oeuvre van de architect H. Kroes en Zn. Het pand heeft tevens situationele waarde vanwege de de beeldbepalende ligging in de gevelwand van de Oudegracht in de binnenstad van Alkmaar.

De indeling is als volgt;

Begane grond
Je komt binnen via de hal links naast de kapel welke gedeeld wordt met de naastgelegen appartementen. Hier bevindt zich tevens de meterkast en deze hal dient meteen als achterom richting de achtertuin en berging. De voordeur van de kapel bevindt zich in het midden van het pand en hier stap je binnen in een centrale hal met ruime garderobe. Linksaf gaan we richting de ruime woonkeuken aan de voorzijde met eenvoudige opstelling, diverse vaste kasten en de aansluiting voor de wasmachine. Vanuit de hal kom je verder in het separate toilet en de badkamer met ligbad, wastafel en douche. De woonkamer bevindt zich aan de achterzijde in wat vroeger de eetzaal was. Hier bevinden zich een spiltrap naar de verdieping, een ruime berging, een schouw en openslaande deuren naar de achtertuin.

Eerste verdieping
Via de spiltrap in de woonkamer kom je op de verdieping waar zich vroeger de kapel bevond. De kapel is door de huidige eigenaar opgedeeld in verschillende kamers en verdiepingen. Het deel met het altaar is nog volledig intact en hier zijn de glas-in-lood ramen, de gemetselde gewelven en de geweldige hoogte nog goed zichtbaar.

Tweede verdieping
Met een vaste trap kom je op het oude balkon aan de voorzijde van het pand waar vroeger het orgel heeft gestaan. Vanaf het balkon heb je toegang tot een zeer grote slaapkamer/studio.

Derde verdieping
Met een vaste trap vanaf het balkon kom je op de derde verdieping waar zich tevens een zeer grote slaapkamer/studio bevindt.

Tuin
Achter de kapel ligt nog een, voor stadse begrippen, ruime tuin op het noorden van ca. 65m2. De tuin is nagenoeg geheel bestraat, bereikbaar middels een achterom en aansluitend nog een ruime eigen berging van ca. 23m2.

Bijzonderheden:
– Voormalige kloosterkapel ‘Onze Lieve Vrouwe’
– Rijksmonument
– Bouwjaar 1889
– Veel authentieke details
– Gebrandschilderd glas-in-lood
– Gemetselde gewelven

Interesse in deze woning? Schakel direct je NVM aankoopmakelaar in.
Je aankoopmakelaar bespaart je veel tijd, geld en zorgen.

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoekplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

NEN-CLAUSULE
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branchebrede meetinstructie op basis van de NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.

Omschrijving
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
1/1
Transparant box sizer image Bekijk de foto van: Oudegracht 214 B, Alkmaar - Echt Makelaars & Taxateurs
Transparant box sizer image Bekijk de foto van: Oudegracht 214 B, Alkmaar - Echt Makelaars & Taxateurs
Transparant box sizer image Bekijk de foto van: Oudegracht 214 B, Alkmaar - Echt Makelaars & Taxateurs
Alkmaar
50.431 Woningen
107.615 Inwoners
58% Koopwoningen
41% Huurwoningen
Leeftijdsopbouw Alkmaar Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Lees meer over  Alkmaar
Bron: CBS

We hebben momenteel vergelijkbare woning(en) in ons aanbod. Wil je in de toekomst als eerste op de hoogte worden gebracht als er een nieuwe vergelijkbare woning door ons wordt aangeboden? Bewaar dan deze zoekopdracht!

Zoekopdracht vergelijkbare woning