Broek op Langedijk

Broek op Langedijk

Broek op Langedijk is een dijkdorp gelegen in de gemeente Dijk en Waard. Broek op Langedijk is een tuinbouwgebied waar voornamelijk veel kool geteeld wordt. De BroekerVeiling is een voormalige veiling en sinds 1976 een museum in Broek op Langedijk. Het was wereldwijd de eerste doorvaargroenteveiling en de eerste veiling waar dan ook tuibouwproducten werden geveild volgens de afslagmethode. Je kunt dan ook een rondvaart boeken om de tocht af te leggen die voor de tuinders een jarenlange, dagelijkse realiteit was!

Broek op Langedijk beschikt over alle gemakken. Zo kun je overdekt winkelen in winkelcentrum Broekerveiling. Op nog geen kwartier rijden, rijdt je de bruisende binnenstad van Alkmaar in of pak de fiets en je rijdt binnen 2 kilometer het centrum van Heerhugowaard in. Ook het openbaar vervoer is prima in Broek op Langedijk, zo zijn er meerdere bushaltes verdeeld over het dorp die je naar Heerhugowaard of Alkmaar brengen. Vanuit daar zijn ook andere grote steden, zoals Amsterdam, snel te bereiken.

Broek op Langedijk kent leuke wijken, van mooie nieuwbouw tot prachtig wonen aan de dijk. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de moderne en fraai opgezette wijk “Mayersloot” met basisscholen en kinderopvang op loopafstand.

Daarbij ligt recreatiegebied Geestmerambacht om de hoek. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen, zwemmen, skeeleren en door de grote hoeveelheid water allerlei vormen van watersport uitoefenen.

Makelaar in Broek op Langedijk

Ben jij opzoek naar een makelaar in Broek op Langedijk? Neem dan contact met ons op.

Omschrijving
Transparant box sizer image
Transparant box sizer image
Transparant box sizer image
Transparant box sizer image
Transparant box sizer image
Foto's
Woningen
Inwoners
% Koopwoningen
% Huurwoningen
Leeftijdsopbouw Broek op Langedijk Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Broek op Langedijk Landelijk

Eenpersoonshuis
36
Zonder kinderen
29
Met kinderen
34
Plaatsinformatie Bron: CBS
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
1/1
TOP