De Rijp

De Rijp

De Rijp zelf
De Rijp is een van de mooiste dorpen van Noord-Holland. De Rijp is idyllisch klein dorpje in de gemeente Alkmaar. Als je door De Rijp loopt en de prachtig gerestaureerde huizen uit de 17e eeuw ziet, raak je betoverd. Door de vele rijksmonumenten heeft de Rijp een beschermd stadsgezicht. In totaal zijn er zo’n 120 rijksmonumenten in het dorp te vinden.

Voor de dagelijkse boodschappen zit je in De Rijp goed. Het dorp beschikt over een winkelcentrum genaamd Het Boegbeeld. Op de parkeerplaats naast het winkelcentrum vind iedere donderdag een weekmarkt plaats.

Vanuit de Rijp kun je prachtige boottochten maken in de Eilandspolder. Deze polder ligt tussen de dorpen Graft, De Rijp, Noordereinde, Grootschermer, Schermerhorn en Driehuizen. Deze boottochten worden aangeboden met rondvaartboten met een ervaren schipper of u kunt een kajak huren! De Eilandspolder is niet alleen een mooi plek om te varen, in de winter is dit ook echt een prachtige schaatsroute.

De Rijp staat ook bekend als dorpje met het kleinste snoepwinkeltje van Nederland. Het winkeltje is zo klein, dat er niet meer dan twee personen in passen! Ooit is dit winkeltje begonnen als bakkerswinkeltje, later een groentewinkel, sigaren- en sigarettenwinkel en nu als snoepwinkel met zoetigheid uit grootmoederstijd.

Ben je een echte sauna liefhebber? Op 8,5 km rijden ligt Fort Resort Beemster. Een luxe spa-hotel gevestigd in een voormalig militair fort. Dit is niet alleen ultiem genieten maar ook nog eens een echte eye-catcher. Fort Resort Beemster staat in de top 10 van de Nederlandse sauna’s!

Voorzieningen in De Rijp
De Rijp beschikt over een bibliotheek en 3 basisscholen waarvan 2 openbaar en 1 Rooms-Katholieke school. Sportliefhebber? Er zijn genoeg sportverenigingen in De Rijp, zo kun je je hier aansluiten bij een tennis-, basketbal-, kano-, en wielervereniging of bij voetbalvereniging SV de Rijp die in 2022, 100 jaar bestond!

Wonen in De Rijp
Naast de mooie Zaanse huisjes is er in 2021 een fijne nieuwbouwwijk opgeleverd.

Bereikbaarheid
De Rijp ligt naast de Beemster en op een kleine 15 minuten rijden van Purmerend af. Ook Alkmaar is snel te bereiken, daar rijdt je in 20 minuten met de auto heen.

Op zoek naar een makelaar in de Rijp

Wij helpen jou graag bij het vinden van jouw droomhuis. Of bij het verkopen van jouw woning. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Omschrijving
Transparant box sizer image
Transparant box sizer image
Foto's
Woningen
Inwoners
% Koopwoningen
% Huurwoningen
Leeftijdsopbouw De Rijp Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

De Rijp Landelijk

Eenpersoonshuis
36
Zonder kinderen
29
Met kinderen
34
Plaatsinformatie Bron: CBS
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
1/1
TOP