Noord-Scharwoude

Noord-Scharwoude

Noord-Scharwoude zelf
Noord-Scharwoude is een dorp gelegen in de gemeente Dijk en Waard. Het rijk der duizend eilanden, dit was de bijnaam van de dorpen Broek op Langedijk, Zuid-Scharwoude en Noord-Scharwoude. De verhoging van de vruchtbaarheid was een belangrijke reden om een eilandenrijk van akkers te creëren.

Voorzieningen in Noord-Scharwoude
Muziekliefhebbers kunnen zich aansluiten bij Harmonie Excelsior, een vereniging met circa 45 leden waarvan de leeftijden variëren van 10 jaar tot in de tachtig! Elke donderdag repeteren de leden in de gymzaal van IKC Waterrijk en staat garant voor veel gezelligheid. Nieuwe leden zijn dan ook meer dan welkom.
Handbalvereniging Lacom ’91 is een gezellige vereniging, dit komt vooral door de gezamenlijke inzet van de leden en het plezier wat ze beleven. Ook hier variëren de leeftijd van jong tot oud, een club waar iedereen van 5 tot 100 zich veilig en thuis voelt.

Bereikbaarheid van Noord-Scharwoude
Noord-Scharwoude is direct gelegen aan de N504. Via deze weg bereik je snel de provinciale weg naar Alkmaar en Schagen. Noord-Scharwoude beschikt over meerdere bushaltes die je naar Alkmaar en Heerhugowaard brengen. Op 6 km rijden vind je het treinstation van Heerhugowaard.

Natuur in en rondom Noord-Scharwoude
Om 8 minuutjes rijden vind je recreatiegebied het Geestmerambacht. Het Geestmerambacht beschikt over een groot meer waar zomers veel gezwommen wordt en aan watersporten wordt gedaan en is omringd door weilanden en bossages. Het gebied is zo’n 200 ha groot met diverse wandel- en fietspaden.

Bezienswaardigheden en uitstapjes in Noord-Scharwoude
De Sint-Jan-de-Doper kerk is een Rooms-Katholieke kerk uit 1906 en tevens een rijksmonument. Ontworpen door architect Peter Bekkers.
Aan de Louise de Colignystraat staat het bronzen monument De Stier. Dit monument herdenkt de zesentwintig mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen door het oorlogsgeweld in de gemeente Langedijk. Niet alleen worden deze zesentwintig mensen herdacht, ook worden de Indië- en Koreastrijders ermee herdacht.
Zwembad Duikerdel is een ontzettend leuk bad voor jong en oud. Zo vind je hier een groot wedstrijdbad om baantjes te zwemmen, een recreatie bad voor de kinderen, en een peuterbadje voor de allerkleinste. Voor wie houdt van sport is er een groot aanbod aan aquasporten. Ook aan de mensen met chronische aandoeningen is er gedacht, er zijn hiervoor speciale groepen aangepast zodat ook deze mensen heerlijk kunnen bewegen in het water.

Wil jij ook wonen in Noord-Scharwoude?
Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. De mogelijkheden lezen wat wij doen als aankoopmakelaar?

 

 

 

Omschrijving
11.280 Woningen
27.447 Inwoners
73% Koopwoningen
26% Huurwoningen
Leeftijdsopbouw Noord-Scharwoude Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Noord-Scharwoude Landelijk

Eenpersoonshuis
27
36
Zonder kinderen
33
29
Met kinderen
40
34
Plaatsinformatie Bron: CBS
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
1/1
TOP