Egmond aan Zee

Egmond aan Zee

Egmond aan Zee zelf

Tegen de Noordzeekust aan gelegen vind je Egmond aan Zee, een badplaats in de gemeente Bergen. Hier valt het gehele jaar wel wat te beleven, zomers kun je hier heerlijk zonnebaden op het strand, in de lente geniet je van een kopje koffie of thee op een strandpaviljoen, in de herfst waai je lekker uit. Uitwaaien op het strand is ook zeker in de winter een aanrader, dikke jas en sjaal om en daarna genieten van een warm kopje chocomelk bij een knus restaurantje.

Natuur

Op nummer 1 komt natuurlijk het prachtige strand van Egmond aan Zee, deze is maar liefst 8 kilometer lang! Dit is natuurlijk de perfecte plek om lange wandelingen te maken. Maar dit dorp is ook een prachtig duingebied rijk, zo kun je hier uren door de duinen struinen of een mooie fietsroute maken.

Bereikbaarheid

Egmond aan Zee ligt op een klein kwartiertje rijden van Alkmaar af en is gemakkelijk via de N512 te bereiken. Vanaf Alkmaar station rijdt er ieder halfuur een bus welke je in een kleine 20 minuutjes naar het kustplaatsje brengt.

Bezienswaardigheden

Het 8 kilometer lange strand leent zich natuurlijk perfect uit voor een goede strandwandeling of gewoon een dagje zonnen en zwemmen! Plof na een lange wandeling lekker neer bij een van de vele strandpaviljoenen voor een verkoelend drankje.
Het centrum van Egmond aan Zee biedt een divers scala aan leuke winkeltjes, welke het gehele jaar zijn geopend. Je vindt hier ook goede restaurantjes en gezellige terrassen.
Bunkermuseum Jansje Schong is gevestigd in een voormalig Duitse munitiebunker in de duinen bij Boulevard Noord. Het museum bestaat uit 2 kleine kamers met vitrinekasten met objecten over alles wat er vroeger afspeelde. Over het leven van de inwoners van Egmond, de grootscheepse evacuatie, de bouw van de Atlantikwall, de beschietingen van de zeereep door Engelse en Amerikaanse jagers, over het verzet en de 1000 Duitse soldaten die er gelegerd waren.
De vuurtoren J.C.J. van Speijk is een vuurtoren aan de Noordzeekust bij Egmond aan Zee. De J.C.J. van Speijktoren is een van de oudste nog actieve vuurtorens van Nederland. De voet van de vuurtoren vormt een graftombe, die herinnert aan luitenant-ter-zee Jan van Speijk.
Van half juli tot eind augustus vind je op de parkeerplaats aan de boulevard van Egmond aan Zee een reuzenrad van maar liefst 38 meter hoog! Iedere dag van 11:00 tot 22:00 kan je genieten van het prachtige uitzicht over Egmond aan Zee en de kust.

 

Omschrijving
Transparant box sizer image
Transparant box sizer image
Transparant box sizer image
Transparant box sizer image
Transparant box sizer image
Transparant box sizer image
Transparant box sizer image
Foto's
Woningen
Inwoners
% Koopwoningen
% Huurwoningen
Leeftijdsopbouw Egmond aan Zee Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Egmond aan Zee Landelijk

Eenpersoonshuis
36
Zonder kinderen
29
Met kinderen
34
Plaatsinformatie Bron: CBS
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
1/1
TOP