Heiloo

Heiloo: prachtig wonen in een sfeervol dorp

Heiloo is een prachtig dorp, vlak naast Alkmaar. Er wonen bijna 25,000 mensen. Het dorp kent een rijke historie en staat bekend om het vele groen. Heiloo was zelfs al eens de groenste gemeente van Europa. Houd je van rust en natuur, maar wil je wel alle voorzieningen in de buurt? Dan woon je hier ideaal.

De mooiste plekjes van Heiloo

Heiloo heeft veel te bieden. We vertellen je graag meer over de mooiste en fijnste plekken in dit dorp.

Het Heilooërbos

Zodra je Heiloo binnenrijdt zie je het al, het statige Heilooërbos. Op dit landgoed kun je heerlijk wandelen. Het is een groot, oud bos. De bekende Kattenberg, die je kunt beklimmen, dateert terug tot de 18e eeuw. De mooie wandelroutes voeren je langs het statige landhuis en oude stolpboerderijen. Onderweg hoor je misschien wel het gezang van een nachtegaal. Maar het Heilooërbos is ook een prima plek om te ravotten met de hond of voor een gezellige picknick.

Het Witte Kerkje

Een bijzonder monument in Heiloo is de witgepleisterde kerk aan de Heerenweg. Hij staat bekend als het Witte Kerkje. Dit rijksmonument is gebouwd tussen de 11e en 17e eeuw. Er vinden geen kerkdiensten meer plaats, maar wel bijzondere vieringen en culturele evenementen. In de zomermaanden is het geopend voor publiek, zodat iedereen het prachtige, oude interieur kan bewonderen.

Winkelcentrum ‘t Loo

In dit overdekte winkelcentrum kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen en andere veelzijdige aankopen. Er worden regelmatig evenementen georganiseerd, en elke woensdag is er buiten een dorpsmarkt.

Golfclub Heiloo

Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want Heiloo heeft een heuse golfclub. Deze 9-holes baan met A-status is jaarrond speelbaar en kent een gezellige, actieve vereniging. En kom je liever alleen kijken, dan zit je prima in het luxe restaurant Brasserie ‘t Groen, met vrij uitzicht op de golfbaan.

Zwembad het Baafje

Sportliefhebbers kunnen zich ook uitstekend vermaken in openluchtzwembad Het Baafje. Dit zwembad stamt uit 1970 en is, dankzij de inzet van vele Heilooërs, nog altijd goed bezocht.

Wonen in Heiloo, iets voor jou?

Heiloo is een sfeervol, knus dorp waar je middenin het groen woont. Tegelijk zit je dichtbij grote uitvalswegen en zijn alle voorzieningen, inclusief een NS-station, vlakbij. Niet voor niets is Heiloo enorm in populariteit gegroeid. Het dorp kent verschillende wijken met ieder een eigen karakter.

Bekend zijn de karakteristieke Heiloose punthuisjes. Deze charmante jaren ‘30 woningen vind je vooral in dorpsdeel Oud West.Ze kenmerken zich door fraaie gevels en stijlvolle interieurdetails. Deze woningen beschikken vaak over een ruime tuin en liggen in een rustig woongebied, waardoor je hier heerlijk kunt genieten van de buitenlucht.

Heel andere woningen vind je in Plan Oost. Deze geliefde wijk, met veel jaren ‘60 en ‘70 woningen, is omringd door speeltuinen, groenstroken en parken. Ook het Heilooërbos is er vlakbij. In deze kindvriendelijke buurt staan dan ook volop eengezinswoningen.

Kijk voor echte parels zeker eens naar de woningen aan de Kennemerstraatweg. Langs deze hoofdstraat liggen statige vrijstaande woningen, die alle ruimte bieden voor ontspanning en plezier. Bij een deel van de woningen grenst de achtertuin direct aan het bos.

Staat jouw nieuwe huis in Heiloo?

Heiloo is een zeer geliefde woonplek. De woningprijzen liggen er dan ook hoog. Toch zijn er regelmatig buitenkansjes te vinden voor snelle beslissers met een kleiner budget. Het is dan wel aan te raden een aankoopmakelaar in te schakelen, die met je mee zoekt en jou op de hoogte stelt zodra er een nieuwe woning beschikbaar komt.

Zoek jij een woning in Heiloo? Neem dan contact op met ECHT Makelaars, dan helpen wij jou je droomwoning te vinden.

Omschrijving
9.954 Woningen
22.689 Inwoners
71% Koopwoningen
28% Huurwoningen
Leeftijdsopbouw Heiloo Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Heiloo Landelijk

Eenpersoonshuis
33
36
Zonder kinderen
34
29
Met kinderen
33
34
Plaatsinformatie Bron: CBS
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
1/1
TOP