Schoorl

Schoorl

Schoorl zelf

Schoorl, een fijn duindorp in de gemeente Bergen. Schoorl staat vooral bekend om Het Klimduin, waar veel kinderen (en ook volwassenen) met veel plezier van boven naar beneden rennen. Schoorl biedt voor iedereen routes om te bewandelen. Van korte routes tot lange wandelingen naar het strand en weer terug. In totaal telt Schoorl ruim 60 kilometer aan wandelpaden! Ook voor de fietsers en de fanatieke mountainbikers zijn er vele routes af te leggen. Het bezoekerscentrum van de Schoorlse Duinen staat garant voor een geslaagde dag met een speelbos voor de kinderen. Zij kunnen hier heerlijk met water kliederen, klauteren over de omgevallen bomen of zich uren vermaken in de zandbak. Zelfs de allerkleinste kunnen zich hier vermaken op het blotevoeten pad.

Natuur

Duinen, bossen, heidevelden, Schoorl kent het allemaal en elk seizoen kent dan ook zijn charmes.

Winkelen

Vanaf de klimduin begint de gezellige winkelstraat van Schoorl. Je kunt hier terecht voor je dagelijkse boodschappen, maar ook voor bezoekjes aan leuke winkeltjes en boetiekjes zit je hier goed. In juli en augustus wordt er iedere dinsdagavond een gezellige braderie georganiseerd.

Horeca

Na een lange wandeling een ijsje eten, of neerploffen op een gezellig terrasje? Op elke hoek in Schoorl kan je terecht. Ook voor een hapje eten zit je hier goed. In Schoorl zit zelf een restaurant met een Michelinster waar je overheerlijk kunt eten met uitzicht op het groene Schoorl.

Wonen in Schoorl

Wonen in Schoorl klinkt natuurlijk als een droom. Met alle faciliteiten in de buurt hoef je eigenlijk het dorp niet uit, en met zo’n omgeving hoeft dat ook niet. Op een vrije dag de duinen inlopen en de frisse lucht opsnuiven, dat maakt Schoorl echt een unieke plek!

Staat jouw droomhuis in Schoorl?

Neem contact met ons op om samen jouw droomhuis aan te kopen. Bekijk onze dienstverlening aankoopmakelaar.

Omschrijving
13.644 Woningen
29.943 Inwoners
65% Koopwoningen
32% Huurwoningen
Leeftijdsopbouw Schoorl Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Schoorl Landelijk

Eenpersoonshuis
36
36
Zonder kinderen
34
29
Met kinderen
31
34
Plaatsinformatie Bron: CBS
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
1/1
TOP