Bergen (NH)

Bergen (nh)

Het mooie plaatsje Bergen ligt tussen Egmond aan Zee en Schoorl in. Het is een leuk, groot dorp op 5 kilometer van zee met veel bezienswaardigheden, restaurants en cafés. Zo kun je in Bergen onder andere Kasteel Egmond bezoeken, naar het Zeeaquarium in Bergen aan Zee en cultuur snuiven in het historische musea Het Sterkenhuis.
Wat Bergen vooral zo leuk maakt zijn de chique boektiekjes en gezellige terrasjes, maar ook de mooie winkels en op zaterdag de warenmarkt rond de Ruïneker. Vervolgens kun je ’s avonds lekker uit eten bij een van de vele restaurants die Bergen kent. Voor ieder wat wils!

Bergen beschikt over een rijke natuur en is dan ook een heerlijke plek om te wandelen en fietsen in de omliggende duinen en bossen.

Een leuk feitje is dat er in het verleden veel kunstenaars in het dorp hebben gewoond, waar je nu nog heel veel van terug ziet. Jaarlijks vindt er dan ook in oktober de Kunst 10-daagse plaats. Tijdens dit evenement wordt het dorp 10 dagen lang overspoeld door kunstenaars. Alles staat dan ook deze dagen in het teken van kunst. Denk aan bijzondere exposities, kunstzinnige wandelingen, workshops en kunstveilingen. Een prachtig dorp dus waar kunst, cultuur en natuur samenkomen.

Wonen in bergen:

In Bergen kun je heerlijk wonen met alle voorzieningen om de hoek. Bergen is uitermate goed bereikbaar vanaf de ringwegen Den Helder en Amsterdam.

Makelaar in Bergen

Ben jij opzoek naar een makelaar in Bergen? Neem dan contact met ons op.

Omschrijving
Transparant box sizer image
Transparant box sizer image
Foto's
Woningen
Inwoners
% Koopwoningen
% Huurwoningen
Leeftijdsopbouw Bergen (NH) Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Bergen (NH) Landelijk

Eenpersoonshuis
36
Zonder kinderen
29
Met kinderen
34
Plaatsinformatie Bron: CBS
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
1/1
TOP