Heerhugowaard

Heerhugowaard: verrassend betaalbaar wonen in deze knusse stad

Heerhugowaard ligt in de Noord-Hollandse polder. Omringd door kleine dorpjes als Sint Pancras en Broek op Langedijk wist Heerhugowaard uit te groeien tot een moderne, gezellige kleine stad. Je vindt er moderne voorzieningen en bijzondere duurzaamheidsprojecten. Tegelijk is de stad omgeven door weilanden, parken en de mooie ringdijk.

Het stadshart van Heerhugowaard

In het centrum van Heerhugowaard vind je het stadshart: een modern, overdekt winkelcentrum met maar liefst 150 winkels. Van grote supermarkten tot lokale versleveranciers, modeketens, beautywinkels en delicatessenzaken, je kunt hier terecht voor al je dagelijkse en luxe aankopen. Er is ook een groot aanbod aan horecagelegenheden, of je nu een kopje koffie met gebak wil of een gezellig diner.

Je kunt er zelfs terecht voor cultuur en entertainment. Ga op muziekles of kom een avondje bowlen met je vrienden. Liever ontspannen? Dan duik je de bibliotheek in voor een goed boek, of ga naar de film in de Vue bioscoop.

Dit winkelcentrum is echt van alle gemakken voorzien. En dankzij de centrale ligging is voor alle Heerhugowaarders goed te bereiken.

Natuur in Heerhugowaard

Heerhugowaard kent een oorsprong als polderdorp. Van oudsher was er veel aandacht voor ruimte en groen in de omgeving. Vandaag de dag zie je dat goed terug. In de directe omgeving liggen prachtige wandel- en fietsroutes. De stad is dan ook een ideale uitvalsbasis voor inwoners die graag de rust van de polder opzoeken.

Eén van de bekendste natuurgebieden in Heerhugowaard is het Park van Luna. Dit gebied, van 180 ha, bestaat uit grasvelden, waterpartijen, bos en zelfs strand. Het is dé hotspot in de zomer voor iedereen die wil genieten van het zomerweer. Ben je sportief, dan kun je hier ook terecht om te kanoën, mountainbiken of surfen.

Zoek je liever de rust op? Dan zijn de verschillende fiets- en wandelroutes in de omgeving iets voor jou. Bijvoorbeeld de Stolpenroute, een fietstocht langs oude stolpboerderijen, of de Heerhugopad wandelroute die je langs prachtige verborgen plekjes voert.

Stad van de Zon

Het is de bekendste wijk van Heerhugowaard: de Stad van de Zon. Deze nieuwbouwwijk uit 2009 bestaat uit bijna 3000 woningen, pal naast het Park van Luna. Wat deze wijk zo bijzonder maakt is dat de wijk volledig energieneutraal is: er wordt net zoveel energie opgewekt als verbruikt. Het is zelfs de grootste energieneutrale wijk ter wereld.

Dit is de perfecte woonlocatie voor iedereen die bewust duurzaam wil leven. En met een groot recreatiegebied naast de deur, geniet je volop van het groen.

Wonen in Heerhugowaard

Ondanks de gunstige ligging en het moderne stadscentrum zijn de woningen in Heerhugowaard nog altijd verrassend betaalbaar. Je woont er voordeliger dan in het naastgelegen Alkmaar.

In woningaanbod is er voor iedereen wel iets te vinden. De stad kent gezinswoningen in variërende types: van gezellige jaren ‘70 hofjes tot strakke, moderne nieuwbouwwoningen. Starters kunnen goed terecht in de leuke appartementen, die veelal in de buurt van het centrum liggen. En ben je op zoek naar je droomvilla? In Heerhugowaard staan verschillende verborgen parels.

Wat de stad zo prettig maakt is dat het woningaanbod heel gemêleerd is. In veel wijken staan zowel gezellige rijtjeshuizen als mooie vrijstaande woningen. Welk stadsdeel je ook kiest, je voelt je er ongetwijfeld snel thuis.

Heerhugowaard: iets voor jou?

Zie jij jezelf wel wonen in deze leuke stad? ECHT Makelaars helpt je graag bij het vinden van de perfecte woning voor jouw woonwensen. Ben je benieuwd naar ons woningaanbod? Neem contact met ons op, we vertellen je graag meer.

Omschrijving
Transparant box sizer image
Transparant box sizer image
Foto's
22.336 Woningen
53.927 Inwoners
69% Koopwoningen
31% Huurwoningen
Leeftijdsopbouw Heerhugowaard Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Heerhugowaard Landelijk

Eenpersoonshuis
30
36
Zonder kinderen
30
29
Met kinderen
40
34
Plaatsinformatie Bron: CBS
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
1/1
TOP