ECHT Makelaars & Taxateurs

De Europese School in Alkmaar

De Europese School in Alkmaar

Een unieke toplocatie

Alkmaar wordt de nieuwe vestigingslocatie voor de Europese School. Dit levert een geweldige bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de stad en regio Alkmaar. De geplande locatie van de Europese School is het vrij liggende terrein op de hoek van de Zeswielen, tussen de Hertog Aalbrechtweg en de Hoornse Vaart bij station Alkmaar Noord. De school komt op een unieke plek midden tussen het landelijk schoon van de Oudorperhout met de molens en het dynamisch in ontwikkeling zijnde stationsgebied Alkmaar Noord. Door de enthousiast meedenkende belanghebbenden, waaronder ouders van leerlingen van de Europese School, kwam deze locatie naar boven als meest geschikte vestigingsplaats.

Wat is de Europese school?

De Europese School biedt een speciale vorm van internationaal onderwijs, voor leerlingen in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar. De Europese School geeft les aan kinderen van het personeel van instellingen van de Europese Unie, maar dat niet alleen; ook aan scholieren van buitenlandse werknemers bij bedrijven uit de regio en Nederlandse kinderen die Europees onderwijs volgen. Dit is georganiseerd in drie niveaus: de kleuterschool (twee leerjaren), de lagere school (vijf leerjaren) en een middelbare school (zeven leerjaren). Met het prestigieuze Europees Baccalaureaat-diploma (EB) hebben leerlingen na afloop van de middelbare school toegang tot hogescholen en universiteiten in alle landen van de Europese Unie.

Met aandacht voor de leerlingen

De leerlingen volgen de lessen in de Europese werktalen; Engels, Frans en Duits maar ook in hun eigen moedertaal. Die lessen worden gegeven door moedertaalleraren. Er wordt veel aandacht besteed aan sport- en cultuuronderwijs. Eén van de doelstellingen van de Europese School is het versterken van creativiteit in kunst en Europese cultuur.
Eind 2022 wordt de bouwrijpe grond opgeleverd zodat in 2023 gestart kan worden met de bouw. Samen met de Europese School zal het gebouw ontwikkeld worden.

 

Bron foto: https://europeanschoolalkmaar.com/

TOP