De goorn

De Goorn

De Goorn zelf

De Goorn is een dorp in de gemeente Koggenland en ligt op nog geen 10 minuten rijden van Hoorn af. De Goorn beschikt echt over alle gemakken die je je maar kunt bedenken. Zo ligt er op de grens van De Goorn/Avenhorn een winkelcentrum genaamd De Vijverhof. Hier vind je verschillende winkels zoals een Albert Heijn en een Lidl, een bakker en een keusslager, diverse drogisterijen, kapperszaken, kledingwinkeltjes, een juwelier en een opticien.

Wat is er te doen in De Goorn?

Aan horeca is er geen gebrek in De Goorn. Voor iedere doelgroep wat wils; echt uit eten? Een borreltje en een hapje halen in een bruin café of naar de lokale jeugd kroeg, het is er allemaal. Verder vind je in De Goorn een goede sushi zaak en verschillende cafetaria’s. Ook voor de sportievelingen onder ons heeft De Goorn veel te bieden. Zo beschikt De Goorn/Avenhorn over twee voetbalclubs, tennisclubs, een muziekschool en een grote sportschool waar je naast fitness ook diverse lessen in kickboksen, yoga, dansen etc. kunt volgen. Je vindt hier zelfs een zwembad waar je vrij kunt zwemmen of zwemlessen kunt volgen.
Ook voor feesten en gezelligheid zit je goed in De Goorn. Zo wordt er jaarlijks door jong en oud groot de kermis gevierd en doen veel mensen mee aan de Horecaestafette; een gezellig feest waarin je in groepen meerdere dorpskroegen afgaat om spelletjes te spelen en een drankje te drinken.

Soorten wijken

Als we echt ver terug gaan in de tijd bestond De Goorn alleen nog maar over de dorpsstraat genaamd De Goorn die overliep op het West in Avenhorn. Inmiddels is De Goorn flink uit zijn voegen gesprongen. Vanaf de jaren 60 werden rondom de dorpsstraat steeds meer wijken gebouwd. Inmiddels beschikt De Goorn over meerdere prachtige nieuwbouwwijken. Er wordt steeds meer bijgebouwd want De Goorn is een geliefd dorp. Je bent dan ook binnen no-time op de A7 richting Amsterdam en Purmerend of naar Den Helder. Ook Hoorn en Alkmaar liggen hier om de hoek.

Kinderen en onderwijs

Sinds eind 2021 staat er, aangrenzend aan het dorpsbos, een gloednieuw IKC in Avenhorn/De Goorn. Alle basisscholen in het dorp zijn samengevoegd in dit kindercentrum. In dit kindercentrum vind je ook een kinderopvang en een buitenschoolse opvang die gebruik mogen maken van alle faciliteiten die deze school biedt, denk aan de grote gymzaal, de prachtige buitenruimte en het leerplein. Over heel De Goorn en Avenhorn zijn er vele speeltuintjes te vinden en is er zelfs een natuurspeeltuin aangelegd, goed voor uren speelplezier! Al deze faciliteiten maakt De Goorn een zeer kindvriendelijk dorp.

Natuur

In De Goorn vind je het dorpsbos. Een fijn park waar je een heerlijke wandeling kan maken met jouw viervoeter. Wil je toch een iets groter rondje maken? Dan ben je met 10 minuten fietsen op de Ursemmerplas. Dit is een recreatieterrein met een groot meer waar je rondom kunt lopen. Het meer is omringd met speel- en ligweiden waar je zomers optimaal van het zonnetje kunt genieten.

Kortom, dorps wonen met de stad op een steenworp afstand!

Bij jij opzoek naar jouw droomhuis?

Wij helpen jou graag bij het aankopen van jouw droomhuis in De goorn. Neem direct contact met ons op.

Omschrijving
Transparant box sizer image
Foto's
Woningen
Inwoners
% Koopwoningen
% Huurwoningen
Leeftijdsopbouw De goorn Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

De goorn Landelijk

Eenpersoonshuis
36
Zonder kinderen
29
Met kinderen
34
Plaatsinformatie Bron: CBS
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
1/1
TOP