Egmond aan den Hoef

Egmond aan den Hoef

Egmond aan den Hoef zelf

Aan de rand van de duinen ligt Egmond aan den Hoef. Een dorp in de gemeente Bergen waar je in het voorjaar kan genieten van de prachtige bollenvelden. In de volksmond wordt Egmond aan den Hoef ook wel ’De Hoef’ genoemd. In het begin van de 20e eeuw was in Egmond aan den Hoef een Amerikaanse schilders kolonie gevestigd.

Natuur

Egmond aan den Hoef heeft het allemaal; weilanden, duinen, polder en in het voorjaar prachtige bollenvelden in bloei. Het is dan ook niet voor niks dat je heerlijk kunt wandelen en fietsen in Egmond aan den Hoef. Zo kom je langs de Slot ruïne en de slotkapel, wat ooit een imposant kasteel was. Maar ook langs het duingebied wat afwisselt met vennetjes en wilde dieren die daar grazen. Wat misschien nog wel het mooiste aan Egmond aan den Hoef is, is de overweldigende rust die je hier vindt!

Bereikbaarheid

Egmond aan den Hoef heeft een prachtige ligging. Op een kleine 2,5 kilometer rijden bereik je al het strand van Egmond aan Zee. De binnenstad van Alkmaar ligt op een kwartiertje rijden. De N512 rijdt je vrijwel direct op om vanuit daar via de N9 op de A9 te komen.

Bezienswaardigheden

De enkele fraaie stolpboerderijen die Egmond aan den Hoef kent zijn karakteristiek voor het Noord-Hollandse landschap. Een deel van deze boerderijen en huizen in dit mooie dorp zijn dan ook een beschermd dorpsgezicht en gekenmerkt als rijksmonumenten. De eyecatcher van het dorp is het Slotkapel, die tegenwoordig veel gebruikt wordt voor huwelijken en culturele activiteiten waaronder concerten en evenementen. In het Slotkwartier valt veel te beleven, zo loopt er een leuke wandelroute doorheen waar veel te zien valt!
In het 2e weekend van juni vindt het Hoever Dorpsfeest plaats. Op zaterdagmiddag en -avond wordt je meegenomen in de historie van Egmond aan den Hoef. Het Slotkwartier wordt dan omgetoverd tot een belevenis van kunst, cultuur, eten, drinken, muziek en spel. Op de zondag aansluitend aan het feest wordt er een jaarmarkt gevestigd met ruim 120 kramen. Hier wordt van alles verkocht; van spullen die op de zolder zijn gevonden tot nieuwe kleding en artistieke voorwerpen.

Omschrijving
Transparant box sizer image
Foto's
Woningen
Inwoners
% Koopwoningen
% Huurwoningen
Leeftijdsopbouw Egmond aan den Hoef Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Egmond aan den Hoef Landelijk

Eenpersoonshuis
36
Zonder kinderen
29
Met kinderen
34
Plaatsinformatie Bron: CBS
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
1/1
TOP