Egmond-Binnen

Egmond-Binnen

Egmond-Binnen zelf

Egmond-Binnen is net als Egmond aan Zee en Egmond aan den Hoef een dorp in de gemeente Bergen in de provincie Noord-Holland. Het dorp is rustig gelegen aan de rand van de duinen, tussen Heiloo en Egmond aan Zee. Egmond-Binnen staat vooral bekend om de Sint-Adelbertabdij, dit is tevens de oudste abdij van Holland! De overblijfselen van de heilige Adelbert van Egmond rusten onder het altaar van de abdijkerk.

Voorzieningen in Egmond-Binnen

Naast de vele, leuke B&B’s die Egmond-Binnen kent, kun je ook fietsen huren om een rondje door de duinen te gaan fietsen. Egmond-Binnen heeft een gezellig dorpsstraatje met leuke winkels en diverse horeca gelegenheden.

Bereikbaarheid van Egmond-Binnen

Wil je Egmond-Binnen met het openbaar vervoer bezoeken? Ook dat kan, er gaat namelijk een bus vanuit Heiloo naar het dorp. Egmond-Binnen is direct gelegen aan uitvalsweg N512.

Natuur in Egmond-Binnen

Egmond-Binnen is een uitstekende omgeving om lekker te gaan wandelen en fietsen, in het voorjaar zijn er namelijk veel bloeiende bollenvelden te bewonderen. Buiten de bollenvelden in het voorjaar kun je natuurlijk ieder seizoen genieten van de prachtige duinen in Egmond-Binnen.

Bezienswaardigheden in Egmond-Binnen

Zoals ik al aangaf staat Egmond-Binnen vooral bekend om de Sint-Adelbertabdij, wat zeker een aanrader is om eens te gaan bezoeken. Een zeer imposant gebouw. Een van de uniekste winkels van Egmond vind je dan ook in Egmond-Binnen. Een winkeltje genaamd de Abdij van Egmond, waar je boeken, kaarsen en andere leuke spulletjes kunt vinden!

Wil jij ook wonen in Egmond-Binnen?

Neem dan contact met ons op! Of bekijk onze dienst als aankoopmakelaar.

Omschrijving
Transparant box sizer image
Transparant box sizer image
Foto's
13.644 Woningen
29.943 Inwoners
65% Koopwoningen
32% Huurwoningen
Leeftijdsopbouw Egmond-Binnen Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Egmond-Binnen Landelijk

Eenpersoonshuis
36
36
Zonder kinderen
34
29
Met kinderen
31
34
Plaatsinformatie Bron: CBS
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
1/1
TOP