ECHT Makelaars & Taxateurs

Alkmaar: de vriendelijke stad die expats verwelkomt

Alkmaar: de vriendelijke stad die expats verwelkomt

Als je naar Nederland verhuist als expat, denk je misschien als eerste aan de grote steden: Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Centraal gelegen, alles dichtbij en midden in de Randstad. Ideaal. Of toch niet? Want deze steden zijn ook druk, niet prettig met de auto, en je betaalt er de hoofdprijs voor een fijne eengezinswoning of gunstig gelegen appartement.

Waar je ook kunt gaan wonen? Alkmaar

Alkmaar ligt centraal in Noord-Holland. Op een half uur rijden van Amsterdam ontdek je een gezellige, knusse stad waar iedereen zich welkom voelt. De stad grenst aan een groot poldergebied en bevindt zich vlakbij de uitgestrekte Noord-Hollandse kust en duinen.

Maar vergis je niet: deze sfeervolle, gemoedelijke stad is zeker niet achtergebleven in de tijd. Alkmaar investeert volop in de toekomst. Zo zijn er ambitieuze bouwprojecten waarin wonen, werk en recreatie dynamisch worden gecombineerd. Alkmaar is ook één van de duurzaamste gemeenten van Nederland, en heeft als doelstelling volledig klimaatneutraal te worden.

Ook in de bredere Noord-Hollandse regio vind je unieke bedrijfsprojecten, zoals Seed Valley, het enorme Microsoft datacenter en EnergieTransitie van TNO.

Ontspannen wonen met alle voorzieningen om de hoek

Alkmaar heeft een gezellige binnenstad. In de zijstraatjes vind je verborgen karakteristieke woningen, waar je in alle rust woont en toch alles om de hoek hebt. Net buiten het stadscentrum ontdek je statige jaren 30’ woningen en moderne, luxe appartementen.

Op 10 minuten wandelen van de binnenstad liggen verschillende woonwijken. Deze wijken kenmerken zich allemaal door veel groen en een kindvriendelijke opzet, met veel eengezinswoningen en voorzieningen als scholen en kinderopvang in de buurt.

En dan is er nog Daalmeer, een grote wijk aan de noordkant van Alkmaar met gezinswoningen en appartementen. Het winkelcentrum en park liggen om de hoek, en het is 5 minuten rijden naar natuurgebied Geestmerambacht. Heerlijk om even te ontspannen na een drukke werkweek.

Internationaal onderwijs voor de kinderen

Verhuist je gezin mee? Dan ben je vast benieuwd naar onderwijsmogelijkheden voor je kinderen. Goed nieuws: de Europese school is vlakbij – en komt zelfs nóg dichterbij. Momenteel is deze school nog gevestigd in Bergen, maar hij verhuist naar Alkmaar. Vele afgestudeerden van deze school hebben inmiddels glansrijke internationale carrières.

De Europese school in Bergen is bijna de enige internationale school in Nederland die zowel kleuteronderwijs, basisonderwijs en voortgezet onderwijs onder één dak aanbiedt. Leerlingen van 4 tot 14 jaar kunnen hier terecht. En met het Europese baccalaureaat dat ze ontvangen bij afstuderen kunnen ze terecht op elke universiteit binnen de EU.

Kortom: Alkmaar is ideaal voor expats

We zijn misschien een tikje bevooroordeeld, als trotse inwoners van deze stad. Maar wat ons betreft is Alkmaar de perfecte stad voor expats. Met een gezellige sfeer, uitmuntend internationaal onderwijs, elke voorziening dichtbij én prachtige betaalbare woningen, kun je het haast niet beter treffen.

Ben je nou toevallig als expat op zoek naar woonruimte in deze stad? Je kunt ons inschakelen als aankoopmakelaar. We helpen je graag je droomplekje te vinden.

TOP