ECHT Makelaars & Taxateurs

Heemskerk

Heemskerk

Heemskerk zelf

Heemskerk is een kustplaats en gemeente in Midden-Kennemerland. Deze plaats heeft echt alles te bieden, van natuur tot cultuur en van uitstapjes tot een breed scala aan sportvoorzieningen. De eerste sporen van bewoning in Heemskerk dateren van 600 tot 300 jaar voor de jaartelling. Bij opgravingen in 2004 werden voetsporen en waterputten gevonden. Tegenwoordig telt Heemskerk ca. 16.000 huizen en ca. 39.000 inwoners.

Voorzieningen in Heemskerk

In het historische centrum van Heemskerk vind je veel leuke winkels, gezellige café’s en restaurants. Iedere vrijdag van 10:00 tot 17:00 staat er een grote, uitgebreide weekmarkt in Heemskerk. De inwoners van Heemskerk zetten zich actief in om voorzieningen en activiteiten op het gebied van sport, cultuur en recreatie & toerisme in stand te houden.

Bereikbaarheid van Heemskerk

Heemskerk ligt aan de Noordzeekust tussen Haarlem en Alkmaar in, een supercentrale ligging direct aan de A9. Met het openbaar vervoer is Heemskerk ook goed te bereiken, op een halfuurtje wandelen van de binnenstad staat een klein stationnetje. Hier kun je tevens ook een OV fiets pakken. Slecht weer en toch liever overdekt willen zitten? Vanaf station Beverwijk en Uitgeest kan je de bus pakken die je naar het centrum van Heemskerk brengt.

Natuur in en rondom Heemskerk

Heemskerk heeft alles; bos, bloemenvelden, duingebied en strand! Doordat Heemskerk op een zandgrond staat groeien en bloeien er meer dan 50(!) soorten gewassen. Een ontzettend leuke en kleurrijke route om langs te fietsen of wandelen. Aan de weg staan diverse stalletjes die bloemen, groentes en fruit verkopen. Voor iets meer uitdaging kun je een pittige mountainbike route afleggen door het bos- en duingebied.
Het strand in Heemskerk is leuk voor jong en oud. De jongste bouwen zandkastelen terwijl de oudere een balletje over trappen. Na een relaxed dagje strand plof je neer bij het strandpaviljoen en geniet je van een hapje en een drankje.

Bezienswaardigheden en uitstapjes in Heemskerk

Cultuurliefhebbers zitten goed in Heemskerk. Heemskerk kent namelijk een grote hoeveelheid monumenten, kastelen en kerken.
Naast Heemskerk ligt de grootste overdekte markt van Europa, de Bazaar. De Bazaar is in het weekend geopend en is echt een ontzettend leuk uitje om lekker een middagje te ‘struinen’. Zo staan er diverse kramen die kleding en cosmetica verkopen, Foodhallen met vers fruit en diverse specerijen en kruiden, en een hal vol met tweedehandsspullen.
Voor kinderen is Heemskerk ook een ontzettend leuke stad. Zo kun je er bijvoorbeeld overdekt gaan zwemmen bij zwembad de Waterakkers. Het zwembad is overigens een favoriet onder de kinderen vanwege de reuzeglijbaan en de wildwaterbaan. Ook over de allerkleinste is nagedacht, zo is er een peuterbad met een glijbaantje. In de zomermaanden is de zonneweide geopend, met een buitenbad! Houd je van baantjes zwemmen? Zwembad de Waterakkers heeft een wedstrijdbad van 25 meter lang en 6 banen breed waar baantjes gezwommen kunnen worden.
Niet alleen is het zwembad een aanrader, zo gaan er ook vele gezinnen met plezier naar familierestaurant Blij. Hier valt van alles te beleven; van touchscreen speelmodules tot een blokkenbak en een enorm speelveld met diverse speeltoestellen. De kinderen vermaken zich wel terwijl jij geniet van een kopje koffie of thee.
Een educatief uitstapje? Bij kinderboerderij Dierendorp leer je van alles over huisdieren en kleine landbouwdieren in de educatieruimte. In de knuffelhoek kunnen de kinderen onder toezicht tussen de cavia’s en konijnen zitten. Op de boerderij zelf lopen varkens, kippen, geiten, schapen, ezels en verschillende vogelsoorten.
De sportievelingen kunnen hun ei helemaal kwijt op de sportboulevard. Hier vind je o.a. een dansstudio, sportschool, het zwembad, de manege en diverse mogelijkheden om te squashen, tennissen, volleyballen, badmintonnen etc. Ben je een golfer? De Heemskerkse Golfclub ligt midden in de natuur van Kennemerland. Na het golfen kun je ontspannen op het terras van Grand Café Restaurant ‘de 19e’, direct naast de golfbaan.
Saunaliefhebbers kunnen terecht bij sauna de Waterakkers, de sauna beschikt over een Finse sauna, eucalyptus sauna, kleurensauna, infraroodcabine, kruidenbaden, koudwaterbaden, sanarium, tecaldarium, Turks stoombad, whirlpool, zwembad met waterval, dakterras, sauna patio en een relaxruimte.

Wil jij ook wonen in Heemskerk?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. De mogelijkheden lezen wat wij doen als aankoopmakelaar?

Omschrijving
17.330 Woningen
39.299 Inwoners
57% Koopwoningen
43% Huurwoningen
Leeftijdsopbouw Heemskerk Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Heemskerk Landelijk

Eenpersoonshuis
33
36
Zonder kinderen
31
29
Met kinderen
36
34
Plaatsinformatie Bron: CBS
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
1/1
TOP