ECHT Makelaars & Taxateurs

Het succes verhaal van aankopen

Het succesverhaal van…

Naam: Esther Boekel & Michael Smit
Adres: Ardennenstraat 8 in Alkmaar

Het eerste aankoopsucces van ECHT Makelaars & Taxateurs: de Ardennenstraat 8 in Alkmaar. Trotse eigenaren Esther Boekel & Michael Smit vertellen jullie alles over de aankoop van hun 1e koopwoning bij ECHT Makelaars & Taxateurs.

Hoe het succesverhaal begon…

De zoektocht van Michael en Esther naar hun 1e koopwoning begon eind 2018. Hun woningwensen? Een eengezinswoning, met twee slaapkamers, het liefst in Alkmaar, met een tuin en een rustige buurt. Ze schreven zich in voor nieuwsbrieven bij makelaars, meldingen van Funda en gebruikten later ook hun eigen netwerk om een huis te vinden. Na zo’n 20 bezichtigingen, vijf biedingen én 1,5 jaar verder stelden ze zichzelf de vraag:

‘’Wie zou ons ECHT goed kunnen helpen aan een mooie woning?’’

Om maar met de deur in huis te vallen: ECHT Makelaars & Taxateurs was nog geen week voor Michael & Esther aan de slag of ze hadden al een oogje op de Ardennenstraat 8, een klushuis in de Daalmeer. Dat was voor Esther en Michael wel even snel schakelen. Was het liefde op het eerste gezicht? ‘’Ja en nee’’, zeggen Michael en Esther. Er moest nog veel gebeuren aan het huis, maar de ligging van het huis is goed. Ze waren gelijk verliefd op de tuin aan het water, en heel belangrijk: de stad is een kwartiertje fietsen, de afstand naar Geestmerambacht is goed en het is fijn dat je ondanks dat het een tussenwoning is je voor en achter geen overburen hebt. Dat geeft een gevoel van ruimte.

Na een aantal nachtjes goed te hebben geslapen hebben ze een bod gedaan en die werd geaccepteerd! Binnen twee weken hebben zij de woning aangekocht via ECHT Makelaars & Taxateurs.

De ECHT goede dienstverlening van ECHT Makelaars & Taxateurs

De dienstverlening van ECHT Makelaars & Taxateurs omschrijven in drie woorden? Dat kan niet, het werd een heel verhaal. Esther & Michael aan het woord:

‘’De passie voor het vak, Dat in combinatie met zijn professionaliteit en kennis van zaken maakt de dienstverlening ECHT goed’’. je ziet duidelijk dat Laurens, die in dit geval het huis heeft aangekocht, blij wordt van zijn werk’’. ‘’Tel daar de service bij op. Ze hebben hart voor de zaak, zijn open en transparant over wat je kan verwachten als kopers en ze schakelen snel. Als we het toch in drie woorden omschrijven is ECHT Makelaars & Taxateurs: transparant, meedenkend en realistisch. Realistisch omdat ze direct vertellen hoe de huizenmarkt eruit ziet en wat de kansen zijn, zo wisten wij waar wij aan toe waren. Wij hadden nooit gedacht dat wij dit huis zouden kopen, maar nu kunnen we het helemaal naar onze smaak maken’’.

Dat Esther & Michael de aankoop van hun woning een succes vinden komt mede doordat ze de woning voor een hele scherpe prijs konden kopen. Ze hoefden niet te overbieden dus hadden ze dat geld over om de woning helemaal naar wens te maken. ‘’Qua basis is het huis super, dit is echt een gouden kans geweest voor Esther & Michael’’, aldus Laurens van ECHT Makelaars & Taxateurs.

Tipje van de kopers…

Michael: kijk bij het bekijken van (in ons geval een kluswoning) ook naar de zaken die je bij de bezichtiging niet ziet. Wat best wel een klus is, is het moderniseren en verduurzamen van de elektra en data van een woning. Een aanvraag bij Liander voor het aanpassen van de elektra kost al gauw €400,- . Houd hier rekening mee in je berekening voor de aankoop van de woning.

Esther: doe een bouwtechnische keuring voordat je een woning koopt. Zo’n keuring geeft rust en zekerheid en zo kom je als kopers niet voor onverwachte kosten te staan. En dat is zeker voor een kluswoning wel fijn. En: ga uit van extra kosten! Ga er van uit dat er ongeveer 10% boven het berekende budget komt.

Denk je nu: ik wil ook met succes een woning aankopen in de regio Alkmaar? Bel ons mail ons dan voor een vrijblijvend aankoopgesprek en wie weet woon jij straks wel in jouw droomhuis! 072-202 131 20 | info@echtmakelaar.nl

TOP