Meerwaarde verkoopstyling

De zin (en onzin) van verkoopstyling voor je woning

Gaat je woning binnenkort de verkoop in? Verkoopstyling helpt om je woning goed te presenteren. Je huis valt op in het aanbod op Funda, en potentiële kopers zien direct de mogelijkheden. En dat helpt bij een snelle verkoop.

Een goede eerste indruk dankzij verkoopstyling

Een huis kopen lijkt een rationele beslissing. Kopers kijken naar het budget, locatie, eisen aan de ruimte of indeling. Toch blijkt ‘een goed gevoel’ vaak de doorslaggevende factor.

Dat gevoel begint al bij de eerste indruk op Funda. Hoe je woning op de foto staat bepaalt of mensen komen bezichtigen. Natuurlijk ruim je alle rommel op, poets je het fornuis blinkend schoon en is het gras strak gemaaid. Maar dat is niet voldoende voor een optimale woningpresentatie.

Een verkoopstylist bekijkt je interieur zoals woningzoekenden dat doen. Komt elke ruimte tot zijn recht? Benadruk je de sterke punten van je woning genoeg? Zijn er elementen die kopers kunnen afschrikken, zoals heftige kleuren op de muur of een kamer die ongunstig is ingericht? Kleine aanpassingen of een likje verf maken een groot verschil voor de eerste (online) indruk van je woning.

Snellere verkoop en betere verkoopprijs

Je vraagt je misschien af of verkoopstyling echt nodig is. Je denkt wellicht dat je interieur al neutraal genoeg is, of dat kopers zelf de mogelijkheden wel kunnen zien.

In de praktijk blijkt vaak dat er toch behoorlijk winst te behalen valt met betere styling. Het is lastig om zelf objectief naar je inrichting en de sfeer van de woning te kijken, maar wat jij aansprekend vindt kan kopers juist afschrikken. Een verkoopstylist kan de woning zo presenteren dat potentiële kopers meteen verliefd worden. Dit levert niet alleen meer bezichtigingen op, maar vaak ook een betere verkoopprijs. Met goede styling lijkt de woning meer waard.

In onderzoeken blijkt dan ook een meetbaar verschil: verkoopstyling resulteert in meer kijkers, een snellere verkoop en een verkoopprijs van 6 tot 10 procent hoger dan bij vergelijkbare woningen die niet door een verkoopstylist onder handen waren genomen.

Is verkoopstyling dan altijd zinvol?

Over het algemeen wel.
Maar eerlijk is eerlijk: verkoop je een nette woning op een gewilde locatie, is de woningmarkt enorm overspannen, of heb je zelf een fantastisch gevoel voor interieurstyling? Dan zal het resultaat kleiner zijn.

Bij ECHT Makelaars hoef je niet te twijfelen over verkoopstyling

Laat je je woning door ons verkopen, dan krijg je daar altijd verkoopstyling bij. Zonder extra kosten. Wij zien namelijk in de praktijk wat dit oplevert, en bieden dit daarom graag als extra dienst. Zo helpen we jou je woning ECHT goed verkopen.

TOP