ECHT Makelaars & Taxateurs

Middenbeemster

De Middenbeemster zelf

Meer dan 400 jaar geleden was de Beemster nog een groot meer, welke in 1612 werd droog gelegd door 43 poldermolens waardoor Nederland er ruim 7.200 hectare grond bij kreeg. Sinds 1999 staat de Beemster op de werelderfgoedlijst. De gemeente Beemster is sinds 1 januari 2022 opgeheven en gefuseerd met de gemeente Purmerend. Binnen de Beemster vind je niet alleen de Middenbeemster maar ook de dorpen Noordbeemster, Westbeemster en Zuidoostbeemster. De Middenbeemster is de oudste van de vier dorpen en bevindt zich tussen de Rijp, Purmerend en Noordbeemster in.

Voorzieningen in de Middenbeemster

Buiten de vele boerderijwinkeltjes langs de weg om vind je in de Middenbeemster een plein met de nodige winkels waaronder; een supermarkt, een bakkerij, een kledingwinkeltje, leuke restaurantjes en cafe’s.
Een van de belangrijke evenementen in de Beemster is kermis Middenbeemster, waar zelfs mensen uit Hoorn, Purmerend, Koggenland en Alkmaar op af gekomen. De gezellige Beemster kermis duurt een week lang en vindt eind juli plaats.
Ook om te fietsen is de Beemster een ideale plek. Zo zijn er diverse fietsroutes uitgestippeld om van het Noord-Hollandse natuur te genieten. Deze routes brengen je langs diverse boerderijwinkels waar ze onder andere de welbekende Beemster kaas verkopen. Op de boerderijen kun je met eigen ogen zien met hoeveel inzet en betrokkenheid deze boeren hun vee verzorgen.

Wonen in de Middenbeemster

Wonen in de Beemster staat garant voor rust, helemaal als je aan de rechte wegen woont waar de Middenbeemster om bekend staat. Wil je wat meer de gezelligheid opzoeken? Dan vind je in de Middenbeemster een grote wijk, waaronder sinds kort een nieuwbouwwijk De Keyser. Welke volledig passend bij het karakter van de Beemster is ontworpen; intiem, gevarieerd en dorps.

Bereikbaarheid

Door de centrale ligging is de Beemster zeer goed te bereiken. Zo is de A7 naar Hoorn richting Leeuwarden en Zaandam/Amsterdam snel te bereiken en ook Purmerend met een NS-station ligt op een korte afstand. Door de Beemster heen rijdt er een buslijn van en naar Alkmaar en Purmerend met overstapmogelijkheden naar Hoorn.

Ben jij opzoek naar jouw droomhuis?

Wij helpen jou graag bij het aankopen van jouw droomhuis in de Middenbeemster. Neem direct contact met ons op.

Omschrijving
Woningen
Inwoners
% Koopwoningen
% Huurwoningen
Leeftijdsopbouw Middenbeemster Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Middenbeemster Landelijk

Eenpersoonshuis
36
Zonder kinderen
29
Met kinderen
34
Plaatsinformatie Bron: CBS
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
1/1
TOP