Noordbeemster

De Noordbeemster zelf

Meer dan 400 jaar geleden was de Beemster nog een groot meer, welke in 1612 werd droog gelegd door 43 poldermolens waardoor Nederland er ruim 7.200 hectare grond bij kreeg. Sinds 1999 staat de Beemster op de werelderfgoedlijst. De gemeente Beemster is sinds 1 januari 2022 opgeheven en gefuseerd met de gemeente Purmerend. Binnen de Beemster vind je niet alleen de Noordbeemster maar ook de dorpen Middenbeemster, Westbeemster en Zuidoostbeemster. De Noordbeemster is de kleinste van de vier dorpen en bevindt zich tussen de Middenbeemster en Avenhorn in.

Voorzieningen in en rondom de Noordbeemster

In de Noordbeemster bevindt zich de overstapplaats van de Connexxion bussen, vanuit hier kan je overstappen op de bus naar Hoorn, Alkmaar en Purmerend. Naast deze bushalte vind je een gezellig streekrestaurant, waar je ook heerlijk buiten kunt zitten en kan genieten van de natuurlijke schoonheid in de Beemster.
Ook om te fietsen is de Beemster een ideale plek. Zo zijn er diverse fietsroutes uitgestippeld om van het Noord-Hollandse natuur te genieten. Deze routes brengen je langs diverse boerderijwinkels waar ze onder andere de welbekende Beemster kaas verkopen. Op de boerderijen kun je met eigen ogen zien met hoeveel inzet en betrokkenheid deze boeren hun vee verzorgen.

Wonen in de Beemster

Wonen in de Noordbeemster staat garant voor rust, vrijheid en ruimte. Een perfecte plek voor wie landelijk wilt wonen, of een bedrijf wilt opzetten.

Bereikbaarheid

Door de centrale ligging is de Noordbeemster zeer goed te bereiken. Zo is de A7 naar Hoorn richting Leeuwarden en Zaandam/Amsterdam snel te bereiken en ook Purmerend met een NS-station ligt op een korte afstand. Door de Beemster heen rijdt er een buslijn van en naar Alkmaar en Purmerend met overstapmogelijkheden naar Hoorn.

Bij jij opzoek naar jouw droomhuis?

Wij helpen jou graag bij het aankopen van jouw droomhuis in de Beemster. Neem direct contact met ons op.

Omschrijving
Woningen
Inwoners
% Koopwoningen
% Huurwoningen
Leeftijdsopbouw Noordbeemster Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Noordbeemster Landelijk

Eenpersoonshuis
36
Zonder kinderen
29
Met kinderen
34
Plaatsinformatie Bron: CBS
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
1/1
TOP