ECHT Makelaars & Taxateurs

NVM Audit om trots op te zijn

NVM Audit om trots op te zijn

De champagne ontkurken, dat laten we meestal aan onze klanten over. Maar dit keer vieren we zelf een feestje.

We kregen namelijk bezoek van een collega. Die kwam niet gezellig op de koffie, maar voor een audit namens de NVM.

De NVM ziet toe op de kwaliteit van alle aangesloten makelaars en taxateurs. Sinds 2018 doen ze dat onder meer met collegiale audits. Een ervaren makelaar uit een andere regio loopt een dagje mee en toetst het kantoor aan de NVM-normen. Niet op basis van theorie en mooie praatjes, maar door te kijken naar de praktijk.

Op 9 februari 2022 was het zo ver

Ieder NVM-lid krijgt eens in de 3 jaar een audit. En nu waren wij aan de beurt. Om 9:00 ‘s ochtends staat de makelaar al voor de deur. Spannend!

Zij vertelt wat we kunnen verwachten van de audit en welke conclusies eruit kunnen komen. Elk onderdeel krijgt een waardering, van ‘voldoet’ tot, nou ja, belabberd.

In de uren daarna krijgen we een heus vragenvuur op ons af. Hoe bewaren we alle informatie? Hoe verloopt de samenwerking? Hoe communiceren we met klanten? Hoe verloopt het biedingsproces?

Zij pluist dossiers uit, bekijkt onze online omgeving, praat met medewerkers en klanten, en beoordeelt ons kantoor.

Wij geven enthousiast antwoord. En bieden hem goede koffie aan.

En dan – de uitslag

Zelf zijn we, uiteraard, tevreden over onze dienstverlening. We zetten ons echt in voor onze klanten, en werken deskundig en met plezier. Maar ja, is dat ook wat de auditor heeft gezien? Of laten we toch steken vallen?

Gelukkig is de eindconclusie duidelijk: we krijgen het predikaat ‘Excellent’! Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op. Al worden we eigenlijk nóg blijer van de conclusies in het eindgesprek, waar we complimenten krijgen over ons werkplezier, onze goede kennis van zaken en heldere communicatie met klanten.

Want daar doen we het voor. Onze klanten op een prettige en professionele manier begeleiden bij de aan- en verkoop van hun woning. En nu kunnen we aantonen dat we dat écht goed doen.

Dus die champagne? Die was dit keer voor ons. Proost!

 

 

 

TOP