NVM Open Huizen Dag

Dit is waarom je moet meedoen aan de NVM Open Huizen Dag

De NVM Open Huizen Dag is een succesformule die het al járen goed doet. Niet zo raar, want hoe fijn is het wanneer je op één dag zonder afspraak meerdere woningen kunt bekijken als woningzoekende?! En dat is precies waarom jij als verkoper mee wilt doen om je huis zo extra in de kijker te spelen. Hoe meer mensen komen kijken; hoe groter de kans dat ‘de ware’ ertussen zit!

De NVM Open Huizen Dag in 4 stappen

1. Wij registreren de huizen die via ons te koop staan via het systeem van de NVM.

2. Woningzoekenden kunnen via Funda zien welke huizen mee doen en zo een eigen route uitstippelen.

3. Tijdens de NVM Open Huizen Dag, op 6 april 2024, kunnen potentiële kopers tussen 11.00 en 15.00 uur huizen bezichtigen, vrijblijvend en zonder afspraak. Ook kunnen ze direct vragen stellen aan de verkoper.

4. Na de bezichtigingen kunnen de woningzoekenden beslissen of ze geïnteresseerd zijn in een woning en verder onderhandelen met de makelaar.

Sneller je woning verkopen

De NVM doet regelmatig onderzoek naar het succes van de Open Huizen Dagen. Afgelopen jaar bleek dat 35% van de woningen die deelnamen aan de NVM Open Huizen Dag binnen vier weken daarna verkocht was. Van woningen die niet deelnamen was dat 29%. Als je met je woning meedoet aan de dag, profiteer je meteen van de reclame die NVM zelf maakt voor de dag. Woningzoekenden zijn extra wakker geschud. Tijdens de bezichtigingen komen ze daarnaast volop andere potentiële kopers tegen, wat er ook voor kan zorgen dat mensen snel een bod uitbrengen, zodat hun droomhuis niet voor hun neus wordt weggekaapt. Je kunt echt profiteren van het momentum.

Je kansen op de markt vergroten tijdens de NVM Open Huizen Dag

Woningzoekenden hebben het niet altijd makkelijk op de woningmarkt. Er is veel concurrentie, zéker in de prijscategorie voor starterswoningen en dat geeft best wat stress. Tijdens de NVM Open Huizen Dag kun je op je gemak rondkijken in meerdere woningen, waarbij je nergens aan vast zit. Je hoeft geen afspraak te maken en kunt zelf een route uitstippelen langs meerdere woningen. Zo krijg je in één dag een betere indruk van de mogelijkheden in de woonplaats(en) waar jij wilt wonen. Misschien zie je je droomhuis wel. En wanneer je in actie wilt komen, kun je direct contact leggen met de verkoopmakelaar óf je NVM aankoopmakelaar dat laten doen.

Bereid je goed voor

Of je nu je woning gaat verkopen of een nieuwe woning wilt kopen; bereid je goed voor op de NVM Open Huizen Dag. Er komt veel op je af, in beide gevallen. De NVM heeft een eigen pagina voor de Open Huizen Dag op haar website, waarop tips staan om je voor te bereiden op de dag. Zo geef je je zoektocht of verkooptraject een fijne boost.

Wil je meedoen aan de NVM Open Huizen Dag? Laat het ons weten, dan kunnen wij je begeleiden waar nodig!

TOP