ECHT Makelaars & Taxateurs

Oudorp

Oudorp

Oudorp zelf
Oudorp is een dorp en wijk in de gemeente Alkmaar. Voor een lange tijd was Oudorp ook een zelfstandige gemeente maar tijdens de herindeling op 1 oktober 1972 is Oudorp bij Alkmaar gevoegd. Oudorp ligt dan ook aan Alkmaar vast maar wordt hiervan gescheiden door het kanaal die doorloopt tot het Alkmaardermeer.

Voorzieningen in Oudorp
Oudorp heeft alles, ondanks dat het onder de rook van de grote stad ligt. Zo vind je hier diverse basisscholen, een winkelcentrum met o.a. een bakkerij, drogisterij en supermarkt, en een onwijs leuke speeltuinvereniging waar de kinderen zich uren kunnen vermaken!

Bereikbaarheid van Oudorp
Oudorp ligt op loopafstand van de binnenstad van Alkmaar. Direct aan het dorp gelegen ligt de Nieuwe Schermerweg, die je in een mum van tijd op de A9 brengt. Handig als je verder op werkt.

Natuur in en rondom Oudorp
Oudorp beschikt over een prachtig park genaamd Oudorperhout, een plek waar natuur en water samenkomt.

Bezienswaardigheden en uitstapjes in Oudorp
Uiteraard loop je zo de binnenstad van Alkmaar in waar je je uren kunt vermaken door te gaan winkelen, een hapje en een drankje op het terras of het kaasmuseum bezoeken maar Oudorp zelf heeft ook veel te bieden, zo is de Sint-Laurentiuskerk een prachtig rijksmonument welke in 2002 is opgenomen in de monumentenlijst.
De kerkbrug, in de volksmond kippenbrug genoemd, loopt over de Schermerringvaart. Vele jongeren zoeken hier zomers de verkoeling op door een spannende duik in het kanaal te nemen.
Bij een bezoek aan Oudorp hoort ook een bezoek aan de Munnickenweg. Een weg die geheel uit kasseinen bestaat, of te wel ‘’kinderkopjes’’. Aan deze weg hebben tevens twee dwangburchten gestaan die in de 13e eeuw zijn gebouwd. Inmiddels zijn alleen de contouren van de Nieuwburg te zien, deze zijn gemarkeerd door wandelpaden.

Wil jij ook wonen in Oudorp?
Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. De mogelijkheden lezen wat wij doen als aankoopmakelaar?

 

Omschrijving
Transparant box sizer image
Foto's
50.431 Woningen
107.615 Inwoners
58% Koopwoningen
41% Huurwoningen
Leeftijdsopbouw Oudorp Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Oudorp Landelijk

Eenpersoonshuis
40
36
Zonder kinderen
28
29
Met kinderen
32
34
Plaatsinformatie Bron: CBS
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
1/1
TOP