Purmerend

Purmerend

Purmerend zelf
Purmerend is een stad gelegen in de regio Waterland. In 1484 kreeg Purmerend marktrechten en ieder plein had zo zijn eigen marktbestemming: Kaasmarkt, Schapenmarkt, Vismarkt en de Koemarkt. Nog steeds is Purmerend een leuke stad om te winkelen, de stad heeft namelijk vele bijzondere winkeltjes maar ook een overdekt winkelcentrum met grote bekende ketens. Na een dagje winkelen kun je heerlijk neer ploffen op een van de vele gezellige terassen die de binnenstad van Purmerend rijk is. Een lekkere maaltijd, hippe borrel plek of toch een gezellig avondje uit? Het kan hier allemaal! Op 1 januari 2022 fuseerde Purmerend met de gemeente Beemster, die ook de naam Purmerend kreeg.

Voorzieningen in Purmerend
Purmerend telt maar liefst 30 basisscholen en 5 middelbare scholen. De bassischolen zijn onder andere onder te verdelen in: bijzonder onderwijs, Antroposofisch, Islamitisch, openbaar, Rooms-Katholiek. De stad kent drie voetbalclubs: FC Purmerend, VPV Purmerstijn en VV De Wherevogels. Daarnaast zijn er onder meer een honkbalvereniging, een rugbyclub, een hockeyclub en een atletiekvereniging. Deze atletiekvereniging leidt olympische atleten op. De rugbyclub in Purmerend speelt zowel met zijn heren- als damesteam ereklasse.
Tevens is Purmerend een geweldige winkelstad, zo kun je bij slecht weer heerlijk overdekt winkelen in het Eggert Winkelcentrum.

Bereikbaarheid van Purmerend
Purmerend ligt aan de spoorlijn Zaandam – Enkhuizen en heeft drie stations: Purmerend Weidevenne, Purmerend en Purmerend Overwhere. Purmerend is met de auto zeer goed te bereiken, de stad ligt namelijk aan de A7 die richting Zaandam, Hoorn, Den Oever en die vervolgens over de Afsluitdijk door gaat naar Friesland en Groningen.

Natuur in en rondom Purmerend
Wil je van de natuur genieten? Ook dat kan in Purmerend! Purmerend kent namelijk meerdere parkjes en natuurgebieden. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk wandelen in het Purmerbos. Niet alleen kun je hier heerlijk wandelen in de natuur, ook een stadwandeling is volgens vele een aanrader. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de grachten en ontdek de mooiste plekjes van Purmerend.

Bezienswaardigheden en uitstapjes Purmerend
Purmerend biedt diverse mogelijkheden om naar een film- of theatervoorstelling te gaan. In 2017 is en bioscoop in de stad volledig gerenoveerd. Daarnaast bevind zich in de binnenstad het Filmhuis Purmerend. Theater de Purmaryn en Theater De Verbeelding zijn de bekendste theaters die de stad kent.
In Purmerend staan geen clubs om uit te gaan maar kent wel een breed scala aan cafés in en rondom de binnenstad voor een avondje vermaak. Geen uitgaanstype? Aan de Gedempte Singelgracht is een casino gevestigd en niet veel verderop een gezellig pool centrum. Op de Kaasmarkt in Purmerend staat het oude stadhuis waar tegenwoordig het Purmerends Museum is gevestigd.

Houd je van zwemmen? Het Spurd-Leeghwaterbad is een groot zwembad waar je heerlijk recreatief kunt zwemmen, maar ook baantjes kunt trekken in het wedstrijdbad of plaats kunt nemen in de sauna. Leuk feitje: vanuit de receptie heb je een onderwater uitzicht op het wedstrijdbad!

Wil jij ook wonen in Purmerend?
Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. De mogelijkheden lezen wat wij doen als aankoopmakelaar?

 

Omschrijving
Transparant box sizer image
Transparant box sizer image
Transparant box sizer image
Foto's
35.558 Woningen
79.889 Inwoners
59% Koopwoningen
41% Huurwoningen
Leeftijdsopbouw Purmerend Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Purmerend Landelijk

Eenpersoonshuis
34
36
Zonder kinderen
28
29
Met kinderen
38
34
Plaatsinformatie Bron: CBS
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
1/1
TOP