Sint Pancras

Sint Pancras

Sint Pancras zelf
Ten noordoosten van Alkmaar, gelegen in de gemeente Dijk en Waard vinden we het dorp Sint Pancras, vernoemd naar de heilige Pancratius. Wat direct opvalt als je door Sint Pancras rijdt, is dat het altijd zo groen is!

Voorzieningen in Sint Pancras
Ben je sportief aangelegd? Sint Pancras biedt het allemaal. Zo kun je bij sportvereniging Vrone voetballen, zaalvoetballen en handballen. Baantjes trekken in zwembad De Bever, de sportschool bezoeken, tennissen en batmintonnen in een overdekte hal en als het ’s winters hard vriest zelfs schaatsen op de ijsbaan!
De nodige winkels zoals een supermarkt, groentewinkel, bakker slager, kapperszaak en zelfs de Read Shop zijn hier te vinden. Ben je toch op zoek naar meer keuze? De binnenstad van Alkmaar is op fietsafstand te bereiken.

Bereikbaarheid van Sint Pancras
Sint Pancras ligt tussen Bergen, Alkmaar en Heerhugowaard in, je hebt dus de mogelijkheid om alle kanten op te gaan in een korte tijd! Openbaar vervoer is op loopafstand, zo beschikt Sint Pancras over een trein station en meerdere bushaltes.

Natuur in en rondom Sint Pancras
In Sint Pancras staat een enorme natuurspeeltuin waar kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Zo staat er aan de top van de heuvel een waterpomp waaruit het water naar beneden stroomt een riviertje met stenen in. Dit komt beneden uit in een modderpoel, lekker kliederen dus! Verderop vind je een glijbaan, een schommel, een boomhut, een fort en een trapveldje om lekker een balletje over en weer te schieten.
Iets meer rust? Langs het Twuyvermeer kun je lekker wandelen.

Bezienswaardigheden en uitstapjes in Sint Pancras
Het zwembad De Bever die al eerder genoemd is, is al een uitstapje op zich! Zo vermaken de kinderen zich hier uren door van de glijbanen af te gaan en kunnen volwassenen heerlijk baantjes trekken in het wedstrijdbad.
In de herfstvakantie kunnen kinderen hun ei kwijt bij het 4-daagse Bouwdorp. Kinderen gaan hier zelf met wat spijkers, een hamer en hout aan de slag om hun hut te bouwen. Vervolgens wordt er aan het eind van het Bouwdorp een Bouwvakkersbal georganiseerd en is er een prijsuitreiking.

Wil jij ook wonen in Sint Pancras?
Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. De mogelijkheden lezen wat wij doen als aankoopmakelaar?

 

Omschrijving
Transparant box sizer image
Foto's
Woningen
Inwoners
% Koopwoningen
% Huurwoningen
Leeftijdsopbouw Sint Pancras Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Sint Pancras Landelijk

Eenpersoonshuis
36
Zonder kinderen
29
Met kinderen
34
Plaatsinformatie Bron: CBS
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
1/1
TOP