Je woningwaarde verhogen met 3 soorten verbouwingen

Meestal is je woningwaarde verhogen niet meteen de reden om te gaan verbouwen. Toch is het wél een fijne bijkomstigheid. Een hogere woningwaarde zorgt voor een hogere verkoopprijs, maar is ook een goede investering voor later. En dan heb je natuurlijk nog de directe voordelen van meer wooncomfort en/of een lagere energierekening. Dit zijn een paar verbouwingen die je woningwaarde verhogen.

Niet iedere verbouwing verdient zichzelf meteen terug in een hogere waarde van je huis. En vaak hoeft dat ook helemaal niet. Als je gaat verbouwen doe je dat meestal vooral voor jezelf. Maar een beetje strategisch denken kan helemaal geen kwaad. Meer ruimte of een lagere energierekening zijn zaken die je meteen terugziet in de woningwaarde, maar ook een nieuwe keuken of badkamer kan daar aan bijdragen.

Je woningwaarde verhogen door te verduurzamen

Wanneer je je huis gaat verduurzamen verdien je die investering op verschillende manieren terug. Zo profiteer je van een lagere energierekening en meer wooncomfort, maar verhoog je ook de waarde van je woning met wel 70 tot 100% van de verbouwingskosten (bron: funda). Het plaatsen van zonnepanelen en het isoleren van je vloer, je gevel of je dak dragen bij aan een lager energielabel en daarmee een hogere woningwaarde. En dat terwijl je de investering van verduurzaming vaak al in enkele jaren terugverdient.

Meer ruimte betekent meer waarde

Je kunt ook je woningwaarde verhogen door extra woonoppervlak toe te voegen. Door een aanbouw te laten plaatsen profiteer je van een grotere woonruimte of extra slaapkamer, maar verhoog je ook je woningwaarde tot wel 60 tot 100% van de verbouwingskosten. Hierbij geldt dat een stenen aanbouw meer waarde toevoegt dan een houten exemplaar. Een andere manier om ruimte toe te voegen is een dakkapel laten plaatsen. Een dakkapel zorgt in één klap voor een zee aan ruimte en maakt het vaak mogelijk een ruimte als extra kamer te gebruiken. Ook hierbij geldt dat de kwaliteit van de constructie en materialen belangrijk is voor de waardevermeerdering van je woning.

De badkamer of keuken vervangen

Je woningwaarde verhogen door een nieuwe badkamer of keuken te laten plaatsen is iets minder lucratief, maar nog steeds waardevol. Een moderne badkamer of een keuken die van alle gemakken voorzien is doet het op de plaatjes en tijdens bezichtigingen heel goed, maar zorgt netto voor minder waardevermeerdering van je huis. Maximaal 50% van de verbouwingskosten. Dit zijn dus verbouwingen waar je vooral zelf van profiteert, omdat ze veelal smaakgebonden zijn.

Je woningwaarde verhogen dankzij goed advies

Overweeg je je woning te verbouwen en wil je slimme investeringen doen? Wij kunnen je vertellen wat je geplande verbouwing betekent voor de waarde van je woning. Heb je een lening nodig voor het uitvoeren van de verbouwing, dan heb je een taxatierapport nodig. Hiermee heb je inzichtelijk wat de huidige waarde van je woning is én wat dat zal zijn na het uitvoeren van de geplande verbouwing. Zo ga je van start met goed gefundeerde plannen. En laat een goede fundering nou óók weer bijdragen aan een hogere woningwaarde!

TOP