De 6 voordelen van een aankoopmakelaar

De 6 voordelen van een aankoopmakelaar
(zelfs als het je overbodig lijkt)

Een aankoopmakelaar inschakelen: de één vindt het noodzakelijk, de ander vindt het geldverspilling. Een huis kopen kun je toch gewoon zelf? Bij ECHT Makelaars in Alkmaar denken we daar toch anders over, en we leggen je graag uit waarom. Want een aankoopmakelaar inschakelen is altijd zinvol, zelfs als je denkt dat het overbodig is.

1. Een aankoopmakelaar weet als eerste van nieuwe koophuizen

Je zit ieder uur op Funda, je leest elke makelaars-nieuwsbrief in je inbox – en toch vis je steeds achter het net. De bezichtingen zijn al volgepland, of je mag achteraan aansluiten. Een aankoopmakelaar krijgt via zijn netwerk als eerste te horen van nieuw aangeboden koopwoningen. Zo kun jij sneller reageren en wie weet zelfs als eerste een bod uitbrengen.

2. Aankoopmakelaars weten je droomhuis te vinden

Aankoopmakelaars weten als geen ander wat er te vinden is op de woningmarkt. Zeker als je werkt met een lokale makelaar. Zo zijn wij als aankoopmakelaar uitsluitend actief in regio Alkmaar, waardoor we alles weten over dit zoekgebied. De aankoopmakelaar kan je dan wijzen op dat ene schattige straatje, of een randgemeente waar je zelf nog niet aan had gedacht.

3. De aankoopmakelaar kijkt kritisch bij bezichtigingen

Je aankoopmakelaar kan meegaan met de (tweede) bezichtiging. Dat is fijn, want ze zijn getraind om objectief en kritisch naar een woning te kijken. Natuurlijk let jij zelf ook op, maar je ziet snel iets over het hoofd. En zie jij hoe ernstig een scheur in de wand is, of welke verbouwingsmogelijkheden er zijn? Een aankoopmakelaar wel. Dat geeft je waardevolle kennis voordat je een bod uitbrengt.

4. Over bieden gesproken…dat regelt de aankoopmakelaar ook

Veel mensen zien op tegen de onderhandelfase. Wat moet je bieden? Welke voorwaarden neem je op? En als de verkopers niet akkoord gaan, durf je dan te bluffen of verhoog je direct je bod? Een aankoopmakelaar adviseert je over een goed bod en voert namens jou de onderhandelingen.

5. De aankoopmakelaar controleert het koopcontract en de voorwaarden

Als je bod is geaccepteerd is de volgende stap het tekenen van het (voorlopig) koopcontract. Het is belangrijk dat alle afspraken daar correct in vermeld staan. Bijvoorbeeld de voorbehouden van je bod, zoals een voorbehoud financiering of voorbehoud bouwkundige keuring. En alle praktische zaken: spullen ter overname, overdrachtsdatum, de termijn om de hypotheek rond te krijgen. De aankoopmakelaar leest alles zorgvuldig voor je na.

6. Problemen tijdens of na de aankoop? Ook dan staat de aankoopmakelaar voor je klaar

Meestal verloopt het aankoopproces soepel, maar soms is dat niet het geval. De verkopers komen afspraken opeens niet na, of na de overdracht ontdek je een ernstig verborgen gebrek. In zulke situaties is een aankoopmakelaar van grote waarde. Ze weten waar je recht op hebt en welke administratieve en/of juridische stappen benodigd zijn.

Wij zijn aankoopmakelaar in regio Alkmaar – en helpen je graag met bovenstaande voordelen

Zoals je ziet begeleidt een aankoopmakelaar je bij elke stap van de aankoop. Sommige dingen kun je misschien best zelf. Maar als aankoopmakelaar zijn wij getraind om deskundig en alert te zijn bij elke stap in het traject – en daar profiteert elke koper van.

Meer weten over wat een aankoopmakelaar voor je kan doen? Neem gerust contact met ons op.

TOP