ECHT Makelaars & Taxateurs

Dé zoektrends van 2021 op Funda

Dé zoektrends van 2021

De eerste maand van 2022 is alweer bijna voorbij en daarom leek het ons een goed idee om terug te blikken op afgelopen jaar. Een koopwoning is niet makkelijk te vinden, maar mensen struinen nog wel massaal het internet af. In deze blog geven we jullie een kijkje in dé zoektrends van mensen op internet. Want wat waren de populairste zoekopdrachten? En wat voor type woning wordt het meest gezocht?

De websitebezoekers

Al bleef het aanbod van woningen sterk dalen in 2021, bezoekers zochten wel massaal naar een woning online, zoals Funda. En dat was fantastisch nieuws voor ECHT Makelaars & Taxateurs, want hoe meer bezoekers hoe meer online bereik voor ons! Alle makelaars van Nederland bij elkaar hebben in totaal 10,3 miljoen contactaanvragen gekregen, ten opzichte van 9 miljoen een jaar eerder. Een flinke stijging dus en jullie wisten ons maar al te goed te vinden. Toch is de koopintentie van de consument gezakt, blijkt uit onderzoek. Naar verwachting komt het vertrouwen in 2022 langzaamaan terug.

Een woning in de grote stad

Net als de populairste schaamnamen van het jaar heeft Funda de populairste zoekopdrachten op een rijtje gezet. Amsterdam werd als stad het meest gezocht voor een woning, gevolgd door Den Haag en Rotterdam. Wat opvalt aan de top 10 is dat de meeste zoekopdrachten gaan naar de grotere steden van Nederland.

Dit waren de populairste zoekopdrachten:
1. Heel Nederland
2. Amsterdam
3. Den Haag
4. Rotterdam
5. Groningen
6. Utrecht
7. Provincie Friesland
8. Eindhoven
9. Zwolle
10. Almere

Weet je naar welke provincies juist meer naar gezocht is? De provincie Zeeland, Drenthe, Groningen, Gelderland, Friesland, Noord-Holland en Noordwijk. Dat er zoveel naar woningen in Noordwijk is gezocht of gekeken komt hoogstwaarschijnlijk door de media-aandacht voor de inmiddels verkochte villa van de familie Meiland. Dat is nog eens een pareltje!

De zoekfilters

Wat denken jullie? Zoeken meer mensen naar een woonhuis of appartement? Uit onderzoek blijkt dat 69% van de mensen zoekt naar een woonhuis en de rest naar een appartement. Daarnaast is het interessant om te zien dat bijna 40% van de zoekers op zoek gaat naar een woning met meer dan 3 kamers én daarnaast driekwart van de mensen op zoek is naar een tuin.
Goede marktomstandigheden voor verkopers

De markt is voor kopers momenteel erg schaars, er staan maar weinig woningen te koop. Verkopers daarentegen kunnen in deze tijd hun woning vaak voor een mooi bedrag verkopen. Het is opvallend om te zien dat het verkoopvertrouwen onder de zoekers bij Funda met 15% is gezakt ten opzichte van een jaar eerder. Niet gek in deze overspannen markt!

Wil je meer informatie over het (ver)kopen van een woning in de regio Alkmaar? Wij staan voor je klaar! We zijn te bereiken via: 072-20 131 20 | info@echtmakelaar.nl

TOP