Een dag uit het leven van…

Laurens Slikker, makelaar & taxateur bij ECHT Makelaars & Taxateurs in Alkmaar.

We spreken Laurens op het nieuwe kantoor aan de Koningsweg 2 in Alkmaar. Vandaag lopen we een dag mee en zien we met eigen ogen hoe een makelaars dag er uit ziet, horen we wat voor spannende en leuke dingen er de aankomende tijd op de planning staan en kijken we terug op negen maanden ECHT Makelaars & Taxateurs. Gaan jullie mee?

‘’Het is 19 april, de maandagochtend van Laurens begint al vroeg. ‘S ochtends brengt hij zijn kinderen naar school in de Spoorbuurt en daarna fietst hij met zijn bakfiets naar kantoor. Zo, eerst een kop koffie! Rustig werkt hij zijn mailbox bij van afgelopen weekend. Er zijn namelijk altijd wel offerteaanvragen of vragen voor bezichtigingen binnengekomen. Om 10 uur komt er een projectontwikkelaar langs die mogelijk geïnteresseerd is in een object die ECHT Makelaars & Taxateurs in de verkoop heeft en mogelijk verder ontwikkeld gaat worden, samen hebben ze een uurtje gebrainstormd . Daarna bereidt Laurens zijn afspraken voor de middag voor. Het is 12 uur: lunchtijd! Op naar de Spar voor een vers broodje. Dat is nog eens genieten, samen lunchen we in het zonnetje op het dakterras van het kantoor. Na de lunch heeft Laurens om 2 uur een kennismakingsgesprek met een klant die zijn woning wil verkopen en een nieuwe woning zoekt. Hoe Laurens dan te werk gaat? Hij bekijkt de eigen woning en bespreekt met de klant wat hij graag wil kopen en wat het handigst is: eerst verkopen of eerst kopen? Met de jarenlange ervaring en kennis wordt een realistisch advies gegeven en een offerte uitgebracht. En door naar de volgende afspraak! Aan het eind van de middag staat er een aankoop bezichtiging gepland in het Landstratenkwartier, een jong stel zoekt hun eerste koopwoning in Alkmaar. En dan nog één keer naar kantoor, om kwart over 5 staat een kennismakingsgesprek gepland met een stel uit Bergen die op zoek zijn naar een woning in Alkmaar. Via via hebben zij ECHT Makelaars & Taxateurs gevonden. Wat er besproken wordt? Laurens vertelt: we kijken wat we voor hun kunnen betekenen in de zoektocht en scherp te krijgen wat hun woonwens is. Ook laat ik voorbeelden zien van woningen die recent verkocht zijn en leggen we uit wat onze service inhoudt als aankoopmakelaar. Wat ook fijn is voor de klant is dat we altijd vrijblijvend een zoekopdracht uitzetten, zo krijgt de klant 24 uur voordat een koopwoning op Funda komt al een seintje met: deze woning staat TE KOOP!’’

De ideale werkdag van Laurens? De helft van de dag op afspraak en de rest van de tijd op kantoor, bijvoorbeeld om een taxatierapport uit te werken en telefoontjes en mailtjes te beantwoorden.

Een terugblik…

ECHT Makelaars & Taxateurs bestaat nu 9 maanden! Hoe kijkt Laurens eigenlijk terug op de afgelopen maanden en waar is hij het meest trots op?

…‘’Als een geweldig begin van een nieuw avontuur. De eerste stap om je vaste baan op te zeggen en te beginnen vanaf 0 was best wel spannend. Maar als het dan vanaf de eerste maand gaat zoals we bedacht hadden dan geeft dat een heel goed gevoel’’

Ondanks dat Laurens en Sven nog maar 9 maanden onderweg zijn hebben ze al een volwaardig kantoor met al vele mooie opdrachten op hun naam. ECHT Makelaars & Taxateurs groeit iedere maand en ze worden steeds beter gevonden.

ECHTE mooie plannen

Ze zijn gestart met de verkoop van een voormalig kloosterkapel aan de Oudegracht. Eén van de bekendste en mooiste rijksmonumenten van Alkmaar. Laurens is ongelofelijk trots dat ze in hun korte bestaan nu al gevonden en gevraagd worden om zo iets unieks te mogen verkopen.

Verder is de nieuwe website live waarop ze hunzelf, hun aanbod en de dienstverlening nog beter kunnen presenteren. Op deze website komen maandelijks blogs met leuke, nuttige en informatieve informatie over bijvoorbeeld de huizenmarkt, de omgeving en andere leuke weetjes. Wil je van alles op de hoogte zijn op en rond de huizenmarkt in Alkmaar en omgeving? Dan is dit hét platform om te gaan volgen.

Jouw peLaurens Slikkerrsoonlijke aankoopmakelaar

ECHT Makelaars & Taxateurs wordt steeds vaker gevonden en gevraagd als aankoopmakelaar. Een super mooi compliment, al zeggen ze het zelf, zeker als mensen worden doorverwezen door vrienden of kennissen die ons aanraden. Dat mensen steeds vaker een aankoopmakelaar zoeken is heel logisch in een markt met meer kopers dan aanbod. Hoe kom je ertussen? Wat moet je bieden? Moet ik overbieden en hoeveel dan? Zomaar een paar van de vragen die Laurens & Sven dagelijks krijgen. Het is hun dagelijkse werk en ze adviseren dan ook op feiten, niet op gevoel. Ze weten door hun grote netwerk vaak al dat een woning op de markt staat voordat deze op Funda staat. Het lukt hun eigenlijk zo goed als altijd om een bezichtigingsafspraak in te plannen. Iets wat in de huidige markt niet geheel vanzelfsprekend is natuurlijk!

Als aankoopmakelaar is ECHT Makelaars & Taxateurs is onderscheidend door de directe en persoonlijke aanpak. Zij zijn er voor mensen die houden van korte lijnen en direct contact met een eigen persoonlijke aankoopmakelaar willen. Ze gaan direct mee met de eerste bezichtiging en ook net zo vaak totdat het gelukt is. Uniek! want bij de meeste makelaars doe je de eerste bezichtiging alleen en ga je meer betalen naarmate de aankoopmakelaar vaker met je meegaat.

Heb je na dit verhaal zin om kennis te maken met Laurens & Sven van ECHT Makelaars & Taxateurs? Maak dan snel een afspraak en bel of mail ons voor een vrijblijvend verkoop en/of aankoopgesprek. De koffie staat altijd klaar! 072-202 131 20 | info@echtmakelaar.nl

TOP