ECHT Makelaars & Taxateurs

Groet

Groet

Groet zelf

Groet is een dorp gelegen in de gemeente Bergen. Ooit is Groet een zelfstandige gemeente geweest, dit was alleen van korte duur. In 1834 ging de gemeente Groet op in de gemeente Schoorl die op zijn beurt in 2001 over ging in de gemeente Bergen. Koningsdag is een feestdag die je niet ontgaat in Groet. Op de Kerkbrink staat dan een lange koffietafel waar iedereen mag aanschuiven. De lokale bakker zorgt voor gebak en de koffie wordt ingeschonken door vrijwilligers van de dorpsvereniging.

Voorzieningen in Groet

Groet is altijd al een populaire bestemming geweest voor de basisscholen in Noord-Holland, zo is De Stolp een bekende locatie voor vele. Geen wonder, want vanaf deze locatie wandel je zo het strand op.
Aan de Heereweg in Groet vind je diverse winkeltjes zoals een supermarkt, fietsenwinkel, bakker en een slagerij.

Bereikbaarheid van Groet

Groet ligt op loopafstand van het strand, op nog geen 2 kilometer wandelen! Wil je de stad bezoeken? Met 20 minuten rijden, rijdt je de binnenstad van het altijd gezellige Alkmaar in.

Natuur in Groet

Nog niet zo lang terug heeft een boswachter ontdekt dat een duintop achter het klimduin van Groet, het hoogste duin van Nederland is! Het duintop tikt maar liefst de 55,50 meter aan. In de omliggende bossen en duinen kun je heerlijk wandelen en fietsen. Ook is dit een perfecte locatie voor de kinderen om zich uit te kunnen leven in de natuur.

Bezienswaardigheden in Groet

Het witte kerkje van Groet is zeker een kijkje waard. Het kerkje geeft een uitkijkpunt over de landschappen van Noord-Holland. Zo kijk je over de duinen, zee, dijk en polder. Tevens wordt het kerkje ook gebruikt als trouwlocatie.

In de maanden juli en augustus wordt er iedere maandagavond door de Dorpsvereniging een braderie georganiseerd. Tijdens deze gezellige braderie wordt er gezorgd voor live muziek en zijn er activiteiten voor kinderen.

Op de eerste vrijdag na de zomervakantie organiseert dezelfde dorpsvereniging jaarlijks een Lichtjesavond. 6 muziekkorpsen, maar liefst 130 muzikanten lopen mee en maken muziek. De kinderen lopen mee met versierde bolderwagens, fietsen of andere attributen. Het merendeel van de tuinen in Groet is dan feestelijk verlicht. De afsluiting van het Lichtjesfeest vindt plaats op de Kerkbrink, waar er een spectaculaire lasershow op het Witte Kerkje gehouden wordt.

Wil jij ook wonen in Groet?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. De mogelijkheden lezen wat wij doen als aankoopmakelaar?

 

Omschrijving
13.644 Woningen
29.943 Inwoners
65% Koopwoningen
32% Huurwoningen
Leeftijdsopbouw Groet Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Groet Landelijk

Eenpersoonshuis
36
36
Zonder kinderen
34
29
Met kinderen
31
34
Plaatsinformatie Bron: CBS
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
1/1
TOP