Koedijk

Koedijk

Koedijk zelf

Koedijk is een dorp in Noord-Holland, grotendeels gelegen in de gemeente Alkmaar en deels in de gemeente Dijk en Waard. Door de uitbreidingen van de stad Alkmaar is Koedijk inmiddels aan de stad vastgegroeid. Ondanks dat is Koedijk altijd nog een dorp.

Voorzieningen in Koedijk

Een plek waar vele kinderen graag komen in Koedijk is de speeltuin De Jeugdhoek. Dit is een gezellige speeltuin voor kinderen in alle leeftijden met diverse glijbanen, schommels, kabelbaan, zandbak, speelkasteel enz. De speeltuin is in de maanden april t/m september elke dag geopend.

Bij SV Koedijk kun je meerdere sporten beoefenen namelijk: veldvoetbal, zaalvoetbal, handbal, G-sport en Beachtennis. Van september t/m april kan je bij SV Koedijk elke 3e woensdag van de maand een potje Keezen. Dit is een typisch Oudhollands spel, een combinatie van mens-erger-je-niet en pesten. Houd je meer van tennissen? Sluit je aan bij de Koedijker Tennis Vereniging.

Natuurlijk beschikt Koedijk over de nodige voorzieningen zoals een supermarkt, tandarts, huisartsenpraktijk, basisschool enz.

Bereikbaarheid van Koedijk

Koedijk ligt ten noorden van Alkmaar, tussen de N9 en de N245 wegen in. Op slecht 15 minuten rijden van Heerhugowaard af. Koedijk is ook met de bus te bereiken vanaf Alkmaar.

Natuur in en rondom Koedijk

Een bekend natuur- en recreatiegebied Geestmerambacht maakt deel uit van Koedijk. Een prachtig waterrijk gebied omgeven met een parkachtig landschap met grasvelden, rietoevers en bloemrijke weides. Het Geestmerambacht is een fijne plek om een heerlijke wandeling of fietsrit te maken.

Bezienswaardigheden en uitstapjes in Koedijk

De Dijkloop is een bekende hardloopwedstrijd voor liefhebbers in elke leeftijdscategorie. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden: de kids run (600meter en 1,5 km), de 6 km en de kwart marathon. Een mooi parcours over de dijk, door de polder en natuurgebieden met de start en finish in de dorpskern.

De JOL, Jeugd Onder Leiding Koedijk, is een timmerdorp tijdens de zomervakantie voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De kinderen kunnen hier onder begeleiding een week lang hutten timmeren. Naast het timmeren worden er diverse activiteiten georganiseerd. 60 enthousiaste vrijwilligers nemen de leiding tijdens deze week en helpen waar nodig.

Gondelvaart Koedijk is de grootste gondelvaart van Nederland, een heus spektakel op het water. Boten worden dan omgetoverd tot toneelvoorstellingen. Deze optocht trekt aan je voorbij op het Noord-Hollands Kanaal. Het dorp is dan verlicht met lampjes, de gevels zijn mooi aangekleed en ook de tuinen zijn versierd.

Zoals ik al aangaf is het Geestmerambacht een populair recreatiegebied. Niet alleen geniet je hier van de natuur, ook de activiteiten zijn er ein-de-loos. Denk bijvoorbeeld aan een zomerse middag aan het water, lekker zwemmen om vervolgens ‘s avonds de barbecue aan te zetten. Houd je van wat actie? Op het meer kun je diverse watersporten beoefenen.
Rondom het meer kun je heerlijk wandelen, maar ook zijn de paden perfect om op te skeeleren en te fietsen. Sinds kort zijn er ook meerdere buiten-fitnessapparaten geplaatst. Naast de bootcamps die hier gehouden worden kun je je dus ook uitleven op deze apparaten in de heerlijke buitenlucht.

Wil jij ook wonen in Koedijk?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. De mogelijkheden lezen wat wij doen als aankoopmakelaar?

 

 

Omschrijving
50.431 Woningen
107.615 Inwoners
58% Koopwoningen
41% Huurwoningen
Leeftijdsopbouw Koedijk Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Koedijk Landelijk

Eenpersoonshuis
40
36
Zonder kinderen
28
29
Met kinderen
32
34
Plaatsinformatie Bron: CBS
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
1/1
TOP