Monnickendam

Monnickendam

Monnickendam zelf

De historische havenstad Monnickendam is een stad in de gemeente Waterland. Als je Monnickendam in rijdt valt De Grote of Sint-Nicolaaskerk direct op. Deze kerk is de belangrijkste kerk van de Nederlandse stad Monnickendam. Het gotische gebouw staat aan de Zarken, aan de rand van het oude centrum van de stad. Samen met Volendam en Marken maakt Monnickendam de driehoek compleet.

Voorzieningen in Monnickendam

In Monnickendam vind je winkelcentrum ’t Spil. Hier bevinden zich de nodige winkels zoals drogisterijen, supermarkt, bakkerij, slager, bloemenwinkel en groentewinkel.

Houd je van sporten? Je kan je hier aansluiten bij de Waterlandse Hockeyclub of VV Monnickendan, de lokale voetbalvereniging.

Naast diverse basisscholen heeft Monnickendam ook een voortgezet onderwijs, het Bernard Nieuwentijt College.

Bereikbaarheid van Monnickendam

Monnickendam ligt op een kleine 20 minuten rijden van Amsterdam Centraal en top 10 minuten van Volendam. Monnickendam ligt aan de N247 die zowel richting Amsterdam en Hoorn gaat. Iedere 5 minuten rijdt er een bus langs deze weg naar Amsterdam. Ook door Monnickendam zelf rijdt een bus.

Natuur in en rondom Monnickendam

Monnickendam kent een prachtig rustig natuur- en recreatiegebied genaamd het Hemmeland. Het Hemmeland is een schiereiland in de Gouwzee van 40 ha groot.

Bezienswaardigheden en uitstapjes in Monnickendam

Bij een bezoek aan Monnickendam hoort ook een bezoek aan museum de Speeltoren, hier leer je alles over de historie van Monnickendam, reis je door de reconstructie van het Waterlandse landschap en ontdek je Monnickendam van vroeger.

Een wandeling door de haven van Monnickendam zelf is al een uitje op zich, Monnickendam is namelijk een betoverende stad.

Het Jan Haring Weekend is een feest dat geen enkele Monnickendammer ontgaat. Het weekend staat voor gezelligheid, ontspanning en vermaak voor heel veel Waterlanders, dagjesmensen en toeristen. Het wordt dan ook door vele het gezelligste weekend van Monnickendam genoemd. Ooit is de Jan Haring Race begonnen als een beruchte hardzijl wedstrijd. Inmiddels staat het weekend bekend om zang, muziek en de palingrookwedstrijd.

Marken is een prachtig schiereiland gelegen naast Monnickendam. Het eiland is te bereiken via de dijk of per veerboot vanaf Volendam. Geniet tijdens een wandeling van de pittoreske haven en de kenmerkende groene huisjes. Rondom de haven staan diverse souvenirwinkeltjes die je kunt bezoeken. Op de wandelroute langs Marken staat op het meest oostelijke puntje staat de vuurtoren Paard van Marken. Trek gekregen na die stevige wandeling rondom Marken? In de haven kun je een heerlijk visje halen bij de viskraam!

Monnickendam ligt natuurlijk ook op een steenworp afstand van Volendam. Neem hier eens een kijkje op de bekende Dijk en ga op de foto in Vollendammerkledingdracht.

Wil jij ook wonen in Monnickendam?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. De mogelijkheden lezen wat wij doen als aankoopmakelaar?

 

Omschrijving
Transparant box sizer image
Transparant box sizer image
Transparant box sizer image
Transparant box sizer image
Transparant box sizer image
Foto's
Woningen
Inwoners
% Koopwoningen
% Huurwoningen
Leeftijdsopbouw Monnickendam Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Monnickendam Landelijk

Eenpersoonshuis
36
Zonder kinderen
29
Met kinderen
34
Plaatsinformatie Bron: CBS
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
1/1
TOP