Zuidoostbeemster

De Zuidoostbeemster zelf

Meer dan 400 jaar geleden was de Beemster nog een groot meer, welke in 1612 werd droog gelegd door 43 poldermolens waardoor Nederland er ruim 7.200 hectare grond bij kreeg. Sinds 1999 staat de Beemster op de werelderfgoedlijst. De gemeente Beemster is sinds 1 januari 2022 opgeheven en gefuseerd met de gemeente Purmerend. Binnen de Beemster vind je niet alleen de Zuidoostbeemster maar ook de dorpen Middenbeemster, Noordbeemster en Westbeemster. De Zuidoostbeemster ligt tegen Purmerend aan en wordt gescheiden door een kanaal. De Zuidoostbeemster werd altijd gezien als een voorstad of polderwijk van de stad Purmerend. Gepensioneerde veehouders waren gehecht aan de veemarkt van Purmerend en wilde daarom zo dicht mogelijk bij de stad blijven wonen.

Voorzieningen in de Zuidoostbeemster

Fort Resort Beemster is een bekend, stijlvol welness resort. Dit resort vind je in de Zuidoostbeemster aan de Nekkerweg 24. Door innovatieve toepassingen is het Fort ook een duurzame plek, de baden worden namelijk verwarmd door de restwarmte van de sauna’s. Zelfs het regenwater wordt hergebruikt.
Ook om te fietsen is de Beemster een ideale plek. Zo zijn er diverse fietsroutes uitgestippeld om van het Noord-Hollandse natuur te genieten. Deze routes brengen je langs diverse boerderijwinkels waar ze onder andere de welbekende Beemster kaas verkopen. Op de boerderijen kun je met eigen ogen zien met hoeveel inzet en betrokkenheid deze boeren hun vee verzorgen.
De stad Purmerend ligt op 5 minuten fietsen. Hier vind je onder andere het Eggert Winkelcentrum, vele sportvoorzieningen, supermarkten, het Dijklander ziekenhuis en een NS-station.

Wonen in de Beemster

In de Zuidoostbeemster kun je heerlijk landelijk en dorps wonen met de voorzieningen van de stad dichtbij. De wijken en woningen verschillen hier van nieuwbouw tot bestaande bouw.

Bereikbaarheid

Door de centrale ligging is de Beemster zeer goed te bereiken. Zo is de A7 naar Hoorn richting Leeuwarden en Zaandam/Amsterdam snel te bereiken en ook Purmerend met een NS-station ligt op een korte afstand. Door de Beemster heen rijdt er een buslijn van en naar Alkmaar en Purmerend met overstapmogelijkheden naar Hoorn.

Bij jij opzoek naar jouw droomhuis?

Wij helpen jou graag bij het aankopen van jouw droomhuis in de Beemster. Neem direct contact met ons op.

Omschrijving
Woningen
Inwoners
% Koopwoningen
% Huurwoningen
Leeftijdsopbouw Zuidoostbeemster Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Zuidoostbeemster Landelijk

Eenpersoonshuis
36
Zonder kinderen
29
Met kinderen
34
Plaatsinformatie Bron: CBS
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
1/1
TOP